Головна Новини Світ Німеччина РФ розпочала полювання на директорів оборонних заводів в ЄС. Одному замаху завадили
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ розпочала полювання на директорів оборонних заводів в ЄС. Одному замаху завадили

Інформацію про те, що готується замах, отримала розвідка США

11 липня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати та Німеччина запобігли планам терористичної Росії вбити генерального директора виробника зброї Rheinmetall, яка постачає озброєння в Україну.

РФ розпочала полювання на директорів оборонних заводів в ЄС. Одному замаху завадили

Армін Паппергер

Як повідомляє CNN, американська розвідка виявила на початку цього року, що російський уряд планував убивство Арміна Паппергера, генерального директора великого німецького виробника зброї. Цю інформацію підтвердили п'ятеро американських і західних посадовців, знайомих зі справою.

За їхніми даними, замах був частиною серії російських планів убивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України. План вбивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим.

Дізнавшись про цей план, американці повідомили Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати плани росіян.

Як повідомляє CNN, німецький урядовець підтвердив, що Берлін був попереджений Сполученими Штатами про російські плани.

При цьому журналісти підкреслюють, що Паппергер був очевидною мішенню, оскільки його компанія Rheinmetall є найбільшим німецьким виробником 155-мм артилерійських снарядів, які стали ключовими в українській війні.

Найближчими тижнями Rheinmetall відкриває в Україні завод з виробництва бронетехніки, що викликає значне занепокоєння в Росії.

У матеріали CNN йдеться про те, що Рада національної безпеки США відмовилася коментувати існування російської змови і попередження Німеччини, але речниця ради Едріенн Вотсон зазначила, що посилення підривної кампанії Росії є питанням, до якого ставляться надзвичайно серйозно і приділяють особливу увагу останні кілька місяців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Медведєв погрожував, що Росія знищить німецький танковий завод.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/

Новини