Головна Новини Світ Німеччина Рішення про допомогу Україні може бути відкладено: що відбувається в Конгресі
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення про допомогу Україні може бути відкладено: що відбувається в Конгресі

США дедалі більше входять у виборчу кампанію

6 квітня 2024, 07:25 comments3057
Поділіться публікацією:

Суперечки між республіканцями у Палаті представників Конгресу США та погрози зняти з посади спікера Майка Джонсона можуть знову затягнути довгоочікуване рішення щодо американського фінансування України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Reuters".

Рішення про допомогу Україні може бути відкладено: що відбувається в Конгресі

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що з поверненням Палати представників з перерви 9 квітня Джонсон розкриє деталі проекту допомоги Україні, який буде прийнятним для республіканців, і він нарешті буде схвалений в обох палатах.

Проте республіканці з найбільш консервативного крила вимагають врахувати їхні вимоги щодо заходів на кордоні з Мексикою та скорочення витрат і хочуть, щоб Джонсон не поспішав, доки матиме проект, який готові підтримати достатньою більшістю.

"Трампістка Марджорі Тейлор Грін загрожує ініціювати зняття Джонсона з посади, заявляючи, що він, мовляв, ігнорує інтереси партії. Більше схоже на те, що ініціатива не матиме підтримки, але деякі співрозмовники кажуть, що це може змінитися, якщо Джонсон запропонує такий проект допомоги для України, який матиме більшу підтримку серед демократів, ніж республіканців, і не допускатиме поправок", – наголошують автори матеріалу.

ЗМІ пише, що є побоювання, що для досягнення реального консенсусу серед республіканців у Палаті представників можуть знадобитися навіть місяці.

Reuters звертає увагу, фактично ж у Конгресу залишається кілька тижнів для роботи до того, як наближення виборів почне ще більше впливати на політичні процеси.

Читайте також на порталі "Коментарі" — піврічне зволікання з ухваленням рішення про допомогу Україні з боку США викликає зрозуміле здивування, а то й обурення у нашої країни, яка стікає кров'ю. При цьому життями українців грають не лише республіканці, які гальмують ухвалення відповідного законопроекту, а й демократи, у яких, враховуючи, що саме вони зараз при владі, є чимало відповідних важелів. Чому США, які є лідерами демократичного світу, допустили російсько-українську війну, не змогли її швидко зупинити і не допомагають Україні (яка бореться не просто за себе, а й за весь демократичний світ) так, як могли б? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини