Головна Новини Світ Німеччина Росія підвищує ставки: чому Німеччина терміново підняла у небо авіацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія підвищує ставки: чому Німеччина терміново підняла у небо авіацію

Війська ФРН стривожилися через літак-розвідник РФ

сьогодні, 08:22
Поділіться публікацією:

16 жовтня 2024 року Німеччині довелося підняти у повітря свої винищувачі. Причиною став російський літак-розвідник Іл-20. Як передає портал "Коментарі", про це повідомили у Військово-повітряних силах Німеччини, розмістивши відповідне повідомлення в соцмережі X.

Росія підвищує ставки: чому Німеччина терміново підняла у небо авіацію

Російський літак-розвідник Іл-20. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що літак РФ летів без радіозв'язку та плану польоту. Його зафіксували над міжнародними водами Балтійського моря.

Через це з аеродрому "Росток-Лаазі" злетіли винищувачі Eurofighter, які супроводжували російський літак-розвідник.

Пізніше видання Deutsche Welle уточнило, що російський літак був між німецьким Рюгеном та датським Борнхольмом. Німецьких Eurofighter підняли, щоб "установити візуальний контакт" з Іл-20.

Зазначається, що за даними ЗМІ, в середньому за останні два роки в Ростоку через схожі причини винищувачі піднімали "кожні три-чотири тижні".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Повітряні сили Національних збройних сил Латвії зафіксували невідомий літальний об'єкт, який наближався до кордону Білорусі. Через небезпеку порушення повітряного простору НАТО в повітря підняли винищувачі. Згодом з'ясувалося, що курйозний випадок виник через зграї птахів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Німеччина була змушена підняти у повітря винищувач для перехоплення російського військового літака. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні ВПС Німеччини.

Наголошується, що винищувач піднявся на злітну смугу А з Лаазі і виявив російський військовий літак у міжнародному повітряному просторі над Рюгеном. Він супроводжував його протягом короткого часу, перш ніж він повернув назад на схід.

"Військовий літак Іл-20М летів без сигналу транспондера", — додали до ВПС Німеччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини