Головна Новини Світ Німеччина Російські активісти збирають гроші в Німеччині на армію РФ – Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські активісти збирають гроші в Німеччині на армію РФ – Reuters

Росіяни зібрали гроші в Німеччині та купили радіотехніку для військових армії Путіна. Німецьке законодавство передбачає покарання за такі дії до п'яти років позбавлення волі.

30 січня 2023, 18:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група пропутінських активістів з Німеччини пожертвувала 500 євро одній з дивізій РФ на обладнання для зв’язку, що воюють в Україні. Раніше ці ж активісти агітували в Німеччині за припинення постачання зброї в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Російські активісти збирають гроші в Німеччині на армію РФ – Reuters

Російські активісти в Німеччині. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання Reuters у жовтні через WhatsApp Єлена Колбаснікова повідомила, що переслала гроші на купівлю засобів зв’язку.

"Ми перерахували 500 євро для 42-ї мотострілецької дивізії Російської Федерації на придбання радіостанцій, навушників і радіотелефонів", — було написано в повідомлені, яке надіслала Колбаснікова.

Колбаснікова, що є родом з України та її чоловік Макс Шлунд проживають у Німеччині. У Кельні вони є одними з організаторів протестів під час яких закликали уряд Німеччини припинити передачу зброї Україні. Справжнє ім’я Макса Шлунда — Ростислав Теслюк, він колишній офіцер ВПС Росії.

Reuters зазначає, що Колбаснікова передала гроші, які були зібрані від їхніх прихильників у Німеччині. Про це вона написала в групі WhatsApp, куди допускають тільки найдовершеніших осіб. Там жінка опублікувала квитанції, рації та запис голосу чоловіка, який від імені 42-ї дивізії дякує за подароване обладнання.

Європейський Союз 25 лютого минулого року заборонив постачання або фінансування закупівлі певних товарів для російських військових. Список включає радіообладнання. Німецьке законодавство передбачає покарання за порушення цих санкцій до п'яти років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про нову абсурдну теорію росіян щодо американських біолабораторій в Україні.

Також "Коментарі" писали про список країн, які є небезпечними для відвідування згідно Департаментом США. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини