Головна Новини Світ Німеччина Розвідка Німеччини назвала дату, коли РФ може напасти на НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Німеччини назвала дату, коли РФ може напасти на НАТО

Берлін розцінює, що до 2030 року може статися пряме зіткнення РФ із НАТО

сьогодні, 14:22
Поділіться публікацією:

Російські війська можуть оптимально підготуватися, щоб атакувати одну з країн або навіть кілька держав НАТО протягом найближчих шести років. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль, повідомляє n-tv.

Розвідка Німеччини назвала дату, коли РФ може напасти на НАТО

Росія – НАТО. Фото з відкритих джерел

Бруно Каль пояснив, що не можна недооцінювати загрози, яка сьогодні походить від Росії.

"Найпізніше до кінця цього десятиліття російські війська зможуть напасти на НАТО", — заявив Каль на слуханнях у комітеті парламентського контролю Бундестагу.

Розвідник наголосив, що Кремль розглядає Федеративну Республіку Німеччина як ворога.

Він зазначив, що Німеччина є другою найбільшою країною, яка підтримує Україну, що зазнала вторгнення Росії. Сам собою напрошується висновок, що Берлін перебуває у прямому конфлікті з Москвою.

Бруно Каль підкреслив, що російський диктатор Володимир Путін стурбований не тільки Україною, а й "насправді створенням нового світового порядку", і російські спецслужби все частіше використовують усі свої кошти "і без будь-яких докорів совісті".

"Даліша ескалація ситуації малоймовірна", – попередив глава BND і додав, що політики мають надати німецьким службам безпеки кошти та повноваження для запобігання цим небезпекам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Християнсько-демократичного союзу та кандидат у канцлери Німеччини Фрідріх Мерц заявив, що погодився б поставити українській армії крилаті ракети Taurus. При цьому він уточнив, що передувала б такому рішенню жорстка умова, адресована російському диктатору Володимиру Путіну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Ntv".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини