Головна Новини Світ Німеччина Що чекає на українських чоловіків у Німеччині: у МВС натякнули, до чого готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на українських чоловіків у Німеччині: у МВС натякнули, до чого готуватися

В уряді Німеччини обговорюватимуть, що робити з українськими чоловіками

6 травня 2024, 10:02 comments6999
Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ німецької федеральної землі Гессен Роман Посек не відкинув можливості того, що Німеччина може допомогти Україні з поверненням військовозобов'язаних чоловіків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Tagesspiegel".

Що чекає на українських чоловіків у Німеччині: у МВС натякнули, до чого готуватися

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

"Це може також включати допомогу у забезпеченні того, щоб Україна могла використати чоловіків, які втекли за кордон, але можуть бути залучені до війни", — заявив Посек.

За словами політика, у питанні українських чоловіків виникає дилема, оскільки треба підтримати обороноздатність України, але водночас Німеччина хоче залишатися безпечним притулком для біженців.

Коментуючи обмеження консульських послуг для чоловіків за кордоном, запроваджених Міністерством закордонних справ України, Посік зазначив, що не бачить шансів, що Німеччина видаватиме якусь власну заміну простроченим паспортам.

"Я налаштований скептично, тому що не бачу, що для цього є відповідні умови. Україна не є нелегітимною державою", – пояснив він.

Як повідомляють ЗМІ Німеччини, федеральні землі та Міністерство внутрішніх справ Німеччини планують обговорити ситуацію з українськими чоловіками у вівторок, 7 травня. Федеральні землі хочуть, щоб Берлін ухвалив якесь загальнонаціональне рішення.

Зазначимо, раніше німецьке видання "Welt" опублікувало матеріал про те, що у Німеччині у деяких районах більше не хочуть приймати біженців з України через значний поток мігрантів. Там заявляють, що інтеграція всіх, хто прибув, більше неможлива.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Бундестаг ухвалив рішення: що тепер зміниться для біженців у Німеччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини