Головна Новини Світ Німеччина Що не так з допомогою України: чому Шольц знову звернувся до партнерів по ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з допомогою України: чому Шольц знову звернувся до партнерів по ЄС

Олаф Шольц вважає, що допомога європейських союзників Україні недостатня, закликав тих виправити ситуацію та в рази збільшити підтримку Києва

24 січня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що європейські союзники запланували "недостатньо" військової допомоги Україні на 2024 рік і закликав їх якнайшвидше збільшити її. Як передає портал "Коментарі", про це глава німецького уряду заявив в інтерв'ю Die Zeit.

Що не так з допомогою України: чому Шольц знову звернувся до партнерів по ЄС

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Суми, які європейські держави поки що передбачили на 2024 рік, ще недостатньо великі. У зв'язку з цим я якраз проводжу багато телефонних переговорів з моїми колегами і прошу їх робити більше", – сказав він.

Шольц додав, що "було б самовпевнено вважати, що ми можемо робити це в довгостроковій перспективі самотужки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — європейські країни, включаючи лідерів ЄС – Німеччину та Францію, дедалі частіше виставляють претензії одна до одної через нездатність надати Україні достатню кількість зброї. Німеччина зокрема підштовхує Єврокомісію до складання огляду запланованої країнами фінансової та військової допомоги Україні, що деякі розглядають як спосіб притягти країни до відповідальності за те, що вони надають. Про це повідомило видання Bloomberg, із посиланням на анонімних співрозмовників, знайомих із цим питанням.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США та Європейському Союзі нібито серйозно стурбовані постачанням Північної Кореї снарядів та можливим постачанням ракет – для Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відверто заявляє, що, схоже, Північна Корея для РФ є більш ефективним партнером, ніж для України – країн Заходу, які постачають нам артилерійські боєприпаси. Він наголошує, що ЗСУ відчувають гостру нестачу артснарядів та боєприпасів до ППО. Координатор Ради національної безпеки та оборони Білого дому Джон Кірбі також констатує, що у ЗСУ виник дефіцит коштів для ППО. Але розводить руками – мовляв, справа за Конгресом. Що відбувається з воєнною допомогою Україні? Чому під кінець другого року вторгнення РФ – маємо такі проблеми? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини