Головна Новини Світ Німеччина Шольц чекає у Берліні прем'єр-міністра Китаю: яка мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц чекає у Берліні прем'єр-міністра Китаю: яка мета візиту

Світ та зміна клімату – стануть ключовими темами на переговорах

25 квітня 2023, 12:45 comments1204
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запросив прем'єр-міністра Китаю Лі Цяна на переговори до Берліна 20 червня. У такий спосіб він прагне послабити напруженість у відносинах між Європою та Китаєм. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Шольц чекає у Берліні прем'єр-міністра Китаю: яка мета візиту

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, посилаючись на свої джерела, Шольц буде прагнути заручитися підтримкою Пекіна як ключового партнера у вирішенні таких проблем, як світ та зміна клімату, а також встановити червоні лінії для будь-яких змін статус-кво на Тайвані.

"Ми проти поділу, ми за зниження ризиків", — заявив Шольц, коли його запитали про позицію Європейського союзу щодо Китаю після зустрічі лідерів блоку в Брюсселі минулого місяця.

За даними видання, хоча Німеччина розглядає Пекін у певних відносинах як противника, Шольц виступає проти розриву зв'язку з Китаєм, важливим торговим партнером та найважливішим пунктом призначення для німецького експорту.

"Компанії у всьому світі намагаються зробити правильні висновки з агресивної війни Росії проти України: їм необхідно убезпечити свої ланцюжки поставок, ринки збуту та прямі інвестиції, щоб пережити важкі моменти. Це відбувається зараз, і я думаю, що це визначить наступне десятиліття чи два". , — додав він.

Зазначимо, раніше "Bloomberg" також повідомляв, що спроби президента Франції Еммануеля Макрона залучити Китай як посередник у війні Росії проти України провалюються. Заяви китайського посла у Франції завдали ще одного удару по стратегії французького лідера.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто може втомитися від війни – у чому Україна має переконати Захід. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спроби Китаю уявити себе як "миротворця" – провалилися: у чому причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини