Головна Новини Світ Німеччина Шольц дав нову обіцянку Україні: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц дав нову обіцянку Україні: про що йдеться

Олаф Шольц пообіцяв Україні IRIS-T, ракети та боєприпаси, а також запевнив, що Берлін продовжить підтримку можливого членства України у Європейському Союзі

11 червня 2024, 13:17
Поділіться публікацією:

Німеччина найближчими місяцями передасть Україні системи протиповітряної оборони, ракети та боєприпаси для захисту критичної інфраструктури. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час конференції з відновлення України.

Шольц дав нову обіцянку Україні: про що йдеться

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Ми поставимо в Україну третю систему ППО Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси. Все це у наступні місяці та тижні поїде в Україну", – зазначив Олаф Шольц.

Канцлер повідомив, що Німеччина відправляє більше систем протиповітряної оборони, ракет та боєприпасів, щоб зміцнити оборону Києва від шквалу російських атак на міста та критично важливу інфраструктуру.

"Найкращий вид реконструкції — це той, який взагалі не повинен відбуватися", — сказав Шольц.

Глава німецького уряду наголосив на важливості приватного капіталу в зусиллях по відновленню, заявивши, що "це також має бути економічно обґрунтованим".

"Ті, хто візьме участь на ранній стадії, розвиває та розширює свої економічні відносини з Україною зараз, будуть в авангарді. Від імені німецької промисловості я можу сказати, що вони це роблять", — сказав Шольц.

Він заявив про це делегатам, зокрема, президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн та прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте.

У своєму виступі Шольц також підтвердив підтримку можливого членства України у Європейському Союзі.

"За кілька місяців після початку війни з Росією ми спільно дали Україні тверду обіцянку: майбутнє України – в ЄС", — сказав Олаф Шольц, зазначивши, що обіцянка залишається чинною.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц висловився про недавній дозвіл для Києва завдавати ударів озброєнням, наданим Берліном, територією країни-агресора Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини