Головна Новини Світ Німеччина Шольц може піти у відставку: чому захиталося крісло та хто стане ймовірним наступником канцлера
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц може піти у відставку: чому захиталося крісло та хто стане ймовірним наступником канцлера

За даними журналістів, наступником Шольца може стати міністр оборони Борис Пісторіус

2 січня 2024, 16:35 comments2319
Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц може передчасно залишити свою посаду. А все тому, що у партії "СДПН" низький рівень підтримки.

Шольц може піти у відставку: чому захиталося крісло та хто стане ймовірним наступником канцлера

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє Bild.

Нове соціологічне опитування інституту INSA (Національний інститут прикладних наук Ліона), що було проведене для видання та опубліковане 31 грудня, показало, що протягом 2023 року підтримка "Соціал-демократичної партії Німеччини" впала з 20% до 15%.

Як стверджують аналітики, що ключовим фіаско "СДПН", стало що тільки кожен п'ятий житель Німеччини позитивно оцінює роботу канцлера Олафа Шольца, який представляє цю партію.

У 2024 році Олаф Шольц може достроково піти у відставку пише італійська газета La Repubblica, але не називає джерела інформації.

За даними журналістів, замінити Шольца може діючий міністр оборони Борис Пісторіус, який очолив рейтинг найпопулярніших політиків Німеччини.

 Ще однією причиною для відставки, на думку журналістів з La Repubblica з посиланням на два джерела, може стати скандал 2020 року з компанією Wirecard та її керівником Яном Марсалеком, який наразі, імовірно, переховується в Москві.

Тоді саме Шольц керував Федеральним міністерством економіки та відповідав за фінансовий регулятор, який не помітив найбільшу шахрайську схему в історії Німеччини з часів Другої світової війни.

Але Шольц завжди заперечував свою особисту відповідальність за цей скандал.

 Але Bild пише, що німецькі аналітики сумніваються у відставці Шольца, адже члени "СДПН" підтримали його під час партійної конференції.

"Водночас Борис Пісторіус нещодавно закликав Німеччину "готуватися до війни" — донедавна ліве крило "СДПН", імовірно, узагалі могло вимагати виключення з партії за ці слова", — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Шольца відреагували на масовану атаку РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини