Головна Новини Світ Німеччина Шольц нарешті назвав справжню причину, чому не погодиться поставити Taurus Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц нарешті назвав справжню причину, чому не погодиться поставити Taurus Україні

Олаф Шольц обіцяє зробити все, щоб не сталося прямого зіткнення НАТО з РФ, саме тому він блокує рішення про постачання ракет Taurus Україні

28 березня 2024, 11:07
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає, що його рішення не постачати Україні крилаті ракети Taurus пов'язане із прагненням запобігти прямому зіткненню Росії та НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це німецький канцлер розповів Märkische Allgemeine.

Шольц нарешті назвав справжню причину, чому не погодиться поставити Taurus Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц заявив, що як глава уряду він має відповідати у питаннях війни та миру – зокрема, коли йдеться про безпеку в Європі.

"Це також стосується питання Taurus. Поряд із сильною підтримкою України одна річ залишається для мене важливою: ми зробимо все можливе, щоб запобігти ескалації війни – іншими словами, запобігти війні між Росією та НАТО", – заявив Олаф Шольц.

Німецький канцлер зазначив, що "ми також не відправлятимемо своїх солдатів в Україну".

"І з кожним постачанням зброї ми ретельно зважуватимемо, що вона означає в цьому контексті. Саме тому я ухвалив таке рішення (про Taurus. – Ред.)", – висловився глава уряду.

Водночас Німеччина, за словами Шольца, підтримує Україну зброєю та боєприпасами "більше, ніж будь-яка інша країна Європи".

"Тільки на це ми витрачаємо понад 28 мільярдів євро. Більше, ніж багато інших країн разом узятих. І ми продовжуватимемо це робити стільки, скільки потрібно", – сказав німецький канцлер.

Зазначимо, Олаф Шольц заявив, що на сьогоднішній день кілька країн, включаючи Україну, обговорюють на рівні радників з безпеки, в якій формі може бути досягнуто мирної домовленості з Росією.

Канцлер зазначив, що посередницькі ініціативи для припинення війни в Україні завжди були.

"Наприклад, одразу після початку війни Росія та Україна вели прямі переговори одна з одною. Тоді переговори провалилися, бо Росія використала їх лише як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу. Потім стало відомо про масові вбивства в Бучі та Ірпені — неймовірні злочини російських збройних сил у галузі прав людини проти цивільного населення", — заявив Шольц.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.maz-online.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини