Головна Новини Світ Німеччина Шольц назвав конкретні кроки, щоб швидше завершити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц назвав конкретні кроки, щоб швидше завершити війну в Україні

Канцлер ФРН закликав своїх європейських колег ухвалити необхідні бюджетні рішення на підтримку України

8 лютого 2024, 10:35
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що можуть зробити західні країни, щоби в Україні знову було відновлено мир. Його пропозиція складається із чотирьох кроків. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Шольц назвав конкретні кроки, щоб швидше завершити війну в Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц вважає, що першим кроком, який має стати головним для всіх країн-членів ЄС, є те, щоб і надалі продовжувати надавати підтримку Україні.

Канцлер нагадав, 1 лютого Рада ЄС ухвалила рішення виділити Україні додатково 54 млрд доларів у вигляді фінансової допомоги протягом найближчих чотирьох років. Це має бути доповнено додатковою військовою допомогою. Канцлер закликав своїх європейських колег ухвалити необхідні бюджетні рішення.

"Як і США та інші країни, Німеччина готова надати Києву довгострокові зобов'язання та домовленості у сфері безпеки, щоб Україна могла стримувати та захищати себе від майбутніх російських атак. Будучи високорозвиненою промисловою країною та майбутнім членом ЄС, Україна зможе утримувати добре оснащену сучасну армію, якщо їй вдасться відбити агресію Росії. Така перспектива підвищує безпеку всіх нас", — наголосив він.

По-друге, зазначив німецький канцлер, Захід має продовжувати рухатися у стратегічному ключі з обох боків Атлантики.

За словами Шольца, Путін намагається підірвати єдність у Європі та налаштувати європейців проти підтримки України. Інші країни по всьому світу уважно стежать за тим, чи можна використовувати ці розбіжності у своїх інтересах та чи зможуть розгорнутися кампанії з дезінформації. Саме тому європейці повинні довести, що низка країн помиляється, переконавши громадян з обох боків Атлантики в тому, що перемога Росії зробить світ набагато небезпечнішим. Вона також призведе до напруги наших бюджетів та поставить під загрозу свободу та процвітання кожного мешканця Землі.

Він додав, що Захід протистоятиме будь-яким спробам втягнути НАТО у війну з Росією.

"По-третє, ми не бачимо себе в стані війни з Росією і не прагнемо конфронтації з нею. Ми протистоятимемо будь-яким спробам втягнути Організацію Північноатлантичного договору в агресивну війну Росії проти України", — заявив чиновник.

По-четверте, за його словами, колективне стримування та оборона НАТО мають бути надійними.

"Чим швидше Путін зрозуміє, що ми в цій справі надовго, тим швидше закінчиться війна в Україні. Єдиний спосіб, яким ми можемо сприяти встановленню міцного світу, — це наша підтримка, єдність та рішучість. Ми повинні підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", — наголосив Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині стривожені тим, що вже почало відбуватися у США: побоюються за Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

куц 89165681309

8 лютого 2024, 11:22

Познакомимся хохлики? 89165681309


Новини