Головна Новини Світ Німеччина Шольц прокоментував ідею закриття неба над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц прокоментував ідею закриття неба над Україною

Олаф Шольц відкидає участь Німеччини у створенні безпольотної зони над її територією

31 травня 2024, 16:37
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що унеможливлює відправлення німецьких військ в Україну, а також їхню участь у створенні безпольотної зони над її територією. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву канцлера ФРН цитує німецький телеканал "ntv".

Шольц прокоментував ідею закриття неба над Україною

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Ми не хочемо йти туди (ред. – в Україну) з нашими солдатами. Це стосується і безрозсудної пропозиції про безполітну зону. Це означало б лише те, що нам довелося б збивати літаки іншої країни своїми власними", — заявив глава німецького уряду.

За словами Шольца, це означало б, що Німеччина "перебуває у стані війни", проте війну між Північноатлантичним Альянсом і Росією необхідно запобігти.

Зазначимо, низка країн НАТО готова розширити підтримку України та діяти безпосередньо на українській території. Про це повідомляє німецький таблоїд "Bild".

Видання, посилаючись на джерела, зазначає, що за розширення допомоги виступають: Естонія; Великобританія; Польща; Канада; Литва; Франція.

Нібито проти виступили лише США та Німеччина. Поки що остаточних рішень немає, але питання порушується у кількох напрямках. Зокрема йдеться обговорення питання навчання українських військових. Йдеться про навчання сил оборони інструкторами Альянсу безпосередньо на території України. Як зазначив колишній голова оперативного штабу Міністерства оборони Німеччини Ніко Ланге, розумніше та економічніше послати інструкторів на захід України, ніж змушувати сотні тисяч українців літати Європою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна прощається з черговою військовою весною, під час якої росіяни посилили наступальні дії, варварські обстріли та бомбардування, а ми – тиск на партнерів із проханнями посилити постачання озброєнь та дозволити бити ними по військових об'єктах на території РФ. Йде активна підготовка до наміченого на середину червня саміту миру, підписання нових угод про безпеку та посилення захисту нашого неба, про що повідомив у вечірньому зверненні 30 травня президент Володимир Зеленський. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від червня – у військовому, політичному та дипломатичному плані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини