Головна Новини Світ Німеччина Шольц пропонує новий шлях до миру: переговори за участю Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц пропонує новий шлях до миру: переговори за участю Росії

Канцлер Німеччини закликав до нової мирної конференції щодо України

8 вересня 2024, 18:54
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю видання ZDF заявив про необхідність проведення нової мирної конференції для врегулювання конфлікту в Україні. На його думку, зараз настав критичний момент для початку діалогу щодо перспектив світу, а ключовим елементом переговорів має стати участь Росії.

Шольц пропонує новий шлях до миру: переговори за участю Росії

Шольц заявив про необхідність переговорів із Росією

"Я думаю, що це зараз той момент, коли ми маємо обговорити, як ми можемо швидше вийти з цієї військової ситуації до світу. Безперечно, буде ще одна мирна конференція", — заявив він.

Шольц також зазначив, що обговорив це питання із президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, український лідер нібито підтримує необхідність участі Росії у переговорах.                                                       

У той же час канцлер визнав, що його проукраїнська позиція спровокувала певні політичні труднощі на внутрішній арені Німеччини. На тлі провальних результатів для правлячої партії на місцевих виборах у Саксонії та Тюрінгії.                                              

“Ми ухвалили дуже далекосяжні рішення — і ми це робитимемо. (...) Деякі громадяни не погоджуються з тим, що ми підтримуємо Україну", — сказав Шольц, але запевнив, що продовжить взятий курс, оскільки вважає допомогу Україні правильною політикою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорський прем'єр Віктор Орбан повідомив, що його так звану "миротворчу місію", над якою він працював протягом усього літа, ще не завершено. Більше того, він пообіцяв незабаром показати "нові переконливі ініціативи".                  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини