Головна Новини Світ Німеччина Шольц різко відмовив Україні у постачанні ракет Taurus. Що сказав
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц різко відмовив Україні у постачанні ракет Taurus. Що сказав

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти постачання далекобійних ракет Taurus Україні, повідомляє RND. На його думку, такі дії можуть втягнути Німеччину у війну з Росією, передає портал «Коментарі»

26 лютого 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Шольц підкреслив, що Німеччина в жодному разі не повинна бути пов’язана із цілями, які можуть досягнути далекобійні ракети Taurus. Саме тому, додав канцлер, їх постачання Україні не є черговим варіантом на порядку денному. При цьому він висловив подив, що деякі політики навіть не намагаються зрозуміти, які наслідки для Німеччини може мати постачання далекобійної зброї Україні.

Шольц різко відмовив Україні у постачанні ракет Taurus. Що сказав

Олаф Шольц

За його словами, на відміну від Британії та Франції, які передають Україні далекобійні ракети, можуть мати контроль над цілями, які можуть бути уражені, а Німеччина цього зробити не може. Ймовірно, мова йде про обмеження дальності використання ракет. Раніше обговорювалося, що можливо Берлін зможе попрацювати над ракетами, щоби обмежити дальність їх використання таким чином, щоби вони не досягали території Росії. Ймовірно, ця ідея провалилася.

При цьому Шольц заявив, що "дуже роздратований відсутністю балансу між тим, що дійсно потрібно зараз, і дискусією про Taurus". Канцлер додав, що насправді Україні зараз більше потрібні не далекобійні ракети, а боєприпаси.

Нагадаємо, Україна ще в минулому році почала просити у Німеччини далекобійні ракети Taurus, проте незмінно отримувала відповідь – ні. Частина німецьких політиків закликали канцлера Олафа Шольца передати Україні далекобійні ракети, підкреслюючи, що ними можна знищити Кримський міст і добитися перелому у війні.

При цьому відомо, що кілька днів тому Бундестаг відхилив пропозицію щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Пропозиція, внесена парламентською групою ХДС/ХСС, в якій прямо згадувалася німецька система озброєння, не отримала більшості голосів. Лише 182 депутати проголосували "за", 480 — "проти" та 5 утрималися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини