Головна Новини Світ Німеччина Постачання ракет Taurus Україні: як проголосував Бундестаг
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання ракет Taurus Україні: як проголосував Бундестаг

Бундестаг знову відхилив пропозицію про постачання ракет Taurus Україні

22 лютого 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Бундестаг відхилив пропозицію щодо постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Die Welt".

Постачання ракет Taurus Україні: як проголосував Бундестаг

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Пропозиція, внесена парламентською групою ХДС/ХСС, в якій прямо згадувалася німецька система озброєння, не отримала більшості голосів. Лише 182 депутати проголосували "за", 480 — "проти" та 5 утрималися.

Раніше повідомлялося, що сьогодні у Бундестазі розглянуть дві пропозиції щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Варто зазначити, що на початку року Бундестаг також не підтримав проект резолюції опозиційної партії ХДС із закликом передати Україні далекобійні ракети Taurus. Ініціативу ХДС відмовилися підтримувати в ході поіменного голосування – 485 голосів "проти", 178 "за" та троє утриманих.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлеру Німеччини Олафу Шольцу на Мюнхенській безпеці довелося виправдовуватися за те, що Німеччина не постачає ракети Taurus Україні. Олафа Шольца після його виступу кілька разів запитали про причини, з яких Німеччина не постачає Україні далекобійні ракети Taurus.

"Це питання дивне – ви знаєте, що Німеччина витрачає (Ред. – на постачання в Україну) найбільше в Європі", – заявив канцлер, нагадавши, що Німеччина після США витрачає найбільше на зброю для України.

Після уточнень про причини гальмування з постачанням ракет Шольц, втім, сказав, що питання пошуку кращого моменту для цього.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з наданням F-16 та ракет Taurus Україні є важливі нюанси: чого боїться Берлін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Dmytro

22 лютого 2024, 17:33

Якась неправдива інформація. Навпаки проголосували за 382 депутати.

Abjhytnjd

22 лютого 2024, 16:59

сотрудники бундестага - ОПУЩЕННЫЕ ТУПОРЫЛЫЕ СЦЫКУНЫ !!!


Новини