Головна Новини Світ Німеччина Шольц розкрив план Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розкрив план Путіна

Німеччина передала Україні другу систему Patriot, Шольц закликає партнерів не зупинятися у підтримці України

13 грудня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Зниження підтримки країнами-партнерами України може призвести до наслідків, адже російський диктатор Володимир Путін розраховує на послаблення міжнародної підтримки. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час виступу в Бундестазі зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише видання Aussiedlerbote.

Шольц розкрив план Путіна

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Путін, як і раніше, сповнений рішучості поставити Україну на коліна у військовому відношенні", — заявив Олаф Шольц.

При цьому канцлер наголосив, що Німеччина не має наміру послаблювати підтримку України. Саме тому ФРН уже поставила до України другу систему протиповітряної оборони Patriot. Її розгорнуть та введуть в експлуатацію до кінця поточного року.

Німецький канцлер заявив, що Україна покращила здатність захищатися від повітряних атак РФ за допомогою дронів і ракет. Він заявив, що незабаром Берлін передасть Києву бронетехніку, боєприпаси, зимовий захисний одяг, електрогенератори для подолання дефіциту електроенергії.

"Все це конче необхідно. Тому що Росія тепер повністю поставила свою економіку на службу цій війні. Виробництво російської зброї йде повним ходом", — заявив Шольц.

Зазначимо, Берлін передав Україні нову військову допомогу — боєприпаси, дрони, гранатомети та вантажівки. При цьому у листопаді Міністерство фінансів Німеччини ухвалило рішення подвоїти військову допомогу Україні на 2024 рік – до 8 мільярдів євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні висновки з візиту Зеленського до США: чи Конгрес проголосує допомогу Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Шольц зробив заяву про допомогу Україні: до чого має бути готова Німеччина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини