Головна Новини Світ Німеччина Шольц розповів, чи може на саміті у Швейцарії бути ухвалене рішення про закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розповів, чи може на саміті у Швейцарії бути ухвалене рішення про закінчення війни в Україні

Канцлер ФРН попередив, що ніхто не повинен мати перебільшених очікувань від саміту світу

14 травня 2024, 16:20
Поділіться публікацією:

Під час Глобального саміту миру у Швейцарії, що відбудеться у середині червня, не обговорюватимуть закінчення війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц інформує "n-tv".

Шольц розповів, чи може на саміті у Швейцарії бути ухвалене рішення про закінчення війни в Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Ніхто не повинен мати перебільшених очікувань. Ми не ведемо там переговори про закінчення війни. У кращому випадку це початок процесу, який може призвести до прямих переговорів між Україною та Росією", — наголосив Олаф Шольц.

За його словами, у Швейцарії обговорюватимуть безпеку атомних електростанцій, експорт зерна, питання обміну полоненими та необхідне табу на використання ядерної зброї.

"Ще раз повторюю: це все ще перебуває у зародковому стані", — додав канцлер.

Також канцлера Німеччини розчаровано підтримкою країн Європи під час війни в Україні.

Політик визнав, що, на жаль, ще тих країн, які готові активно підтримувати Київ, недостатньо. За словами Шольца, таке ставлення Європи пригнічує, тому що Україна терміново потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц розповів про непросте рішення щодо допомоги Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — президент України Володимир Зеленський повідомив, що у червні на саміті миру у Швейцарії будуть обговорені три ключові пункти: обмін полоненими, продовольча та ядерна безпека. Тим часом європейський вояж лідера КНР Сі Цзіньпіна, схоже, спрямований саме проти української формули миру. Такі висновки можна зробити і після відвідування Парижа, і після зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Експерти розповіли порталу "Коментарі", що відбувається навколо процесу мирних переговорів – і якими є перспективи швейцарського саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини