Головна Новини Світ Німеччина Шольц розповів про свій страх – чому відмовляє Києву у постачанні ракет Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розповів про свій страх – чому відмовляє Києву у постачанні ракет Taurus

Олаф Шольц боїться, що Київ ударить ракетами Taurus улюбленим мостом Путіна

6 жовтня 2023, 10:50 comments1825
Поділіться публікацією:

Німеччина досі не ухвалила рішення про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, оскільки намагається не допустити "ескалації" війни. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц в черговий раз давши зрозуміти, що й надалі блокуватиме рішення про передачу Києву далекобійних ракет. Свою заяву німецький канцлер зробив під час прес-конференції на полях саміту Європейської політичної спільноти у Гранаді, яку цитує Politico.

Шольц розповів про свій страх – чому відмовляє Києву у постачанні ракет Taurus

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Розмірковуючи на тему про можливість передачі Україні ракет, які запитують, Олаф Шольц зазначив, що Німеччина у своїх діях завжди повинна керуватися Конституцією, а також аналізувати всі можливі варіанти і зупинятися тільки на найвигіднішому для себе.

"Це включає, зокрема, той факт, що ми, звичайно, маємо забезпечити, щоб не було ескалації війни, і щоб Німеччина не стала частиною конфлікту. Це також є моїм завданням як канцлера", – заявив Олаф Шольц.

При цьому глава німецького уряду не розповідав, у чому саме Конституція ФРН не дозволяє Берліну передати Києву ракети.

Варто зазначити, що раніше видання "Bild" писало про те, що Шольц переживає через два моменти. Перший полягає в тому, що для ефективного застосування ракет німецькі військові повинні надати ЗСУ не тільки саму зброю, а й геодані про російські цілі. Таким чином, побоюється Шольц, Німеччина може стати ще більше втягнута у війну. Другий момент, якого побоюється Шольц, полягає в тому, що ЗСУ можуть завдати удару ракетами Taurus по Кримському мосту або по території РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Німеччині знайшли нову причину, що ускладнює передачу Україні ракет Taurus.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини