Головна Новини Світ Німеччина Шольц сказав, що мають зробити українські біженці, якщо вони хочуть залишитися в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц сказав, що мають зробити українські біженці, якщо вони хочуть залишитися в країні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що працевлаштування є однією із умов того, що українські біженці і надалі зможуть залишатися в цій країні. Уряд оплатив для них мовні та інтеграційні курси і очікує, що тепер біженці знайдуть роботу

13 травня 2024, 18:45
Поділіться публікацією:

За словами німецького канцлера Олафа Шольца, якщо біженці з України і надалі хочуть залишитися в Німеччині, то вони повинні знайти собі роботу.

Шольц сказав, що мають зробити українські біженці, якщо вони хочуть залишитися в країні

Олаф Шольц

За інформацією канцлера, наразі частка біженців з України, які змогли знайти роботу в Німеччині є критично низькою і становить близько 25%. При цьому, наприклад, у Данії аж 77% українських біженців змогли працевлаштуватися.

Як підкреслив Олаф Шольц, у його країні абсолютно кожен, хто працює, а також не робить нічого поганого, зможе і надалі залишитися в країні.

"Гарантія проживання виникає і завдяки працевлаштуванню",
- підкреслив німецький канцлер.

Окрім того, Шольц висловив сподівання, що менше українських біженців будуть отримувати допомогу від держави. За його словами, уряд уже оплатив мовні курси та інтеграційні курси для біженців з України. Саме тому, додав Шольц, офіційний Берлін тепер хоче спонукати українців активно шукати роботу.

"Ринок праці в Німеччині терміново потребує сотень тисяч рук",
— наголосив німецький канцлер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що станом на березень поточного року кількість українських біженців, зареєстрованих на території країни, становить близько 1,65 мільйона осіб, що на чверть мільйона більше, ніж рік тому.

Окрім того, Німеччина побоюється, що потік українських  біженців  буде  більшим, коли  РФ  матиме успіх на лінії  фронту. Російська  армія є  краще оснащеною і  має більшу  чисельність, а підтримка України зі сторони  Заходу  все менша. Зокрема, у Німеччині заявили, що якщо великі міста, такі як Харків та інші, будуть зруйновані, якщо кількість жертв зростатиме, а надія падатиме, то ми можемо зіткнутися з найбільшим у світі рухом біженців з 1940-х років.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини