Головна Новини Світ Німеччина Шольц у новорічному зверненні згадав про Україну : що заявив політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц у новорічному зверненні згадав про Україну : що заявив політик

Канцлер ФРН прокоментував можливе вторгнення РФ в Україну

1 січня 2022, 23:55
Поділіться публікацією:

Новий німецький очільник уряду Олаф Шольц виступив перед громадянами країни з традиційним новорічним зверненням.  Він зазначив, що євроспільнота  має побороти нові виклики, пов’язані з  можливою  ескалацією в нашій країні. Тому політик переконаний,  що безпека в Європі потребує  необхідної трансатлантичної  співпраці. Про це інформує Tagesspiegel.

Шольц у новорічному зверненні згадав про Україну : що заявив політик

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

За словами канцлера Німеччини, він виступає за "суверенну, єдину сильну Європу". Тому  нагадує партнерам, що потрібно  співпрацювати в  трансатлантичних рамках. Адже це дуже важливо для того, щоб в Європі та за її кордонами було безпечно та спокійно.

Як зазначив німецький політик, європейські політики зіштовхуються з новими викликами стосовно України.

 Важливо, що надаючи коментар щодо військової агресії Росії стосовно нашої країни, політик  з Німеччини зауважив наступне: "Непорушність кордонів є цінним активом — і не підлягає обговоренню".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що новим канцлером Німеччини став Олаф ШольцНімецькі законодавці в середу, 8 грудня, обрали соціал-демократа Олафа Шольца новим канцлером, поклавши кінець 16-річному консервативному правлінню Ангели Меркель і проклавши шлях для проєвропейського коаліційного уряду, який пообіцяв стимулювати зелені інвестиції. 63-річний Шольц, який обіймав посаду віце-канцлера і міністра фінансів в уряді Меркель, що йде, отримав абсолютну більшість у 395 голосів від депутатів нижньої палати парламенту, сказав президент Бундестагу Баербель Бас. Шольц, який кивнув у масці і махнув рукою, отримавши овації від депутатів, отримав букети квітів від лідерів парламентських груп.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини