Головна Новини Світ Німеччина Шольц у скрутному становищі: чи повторить він шлях Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц у скрутному становищі: чи повторить він шлях Байдена

Соціал-демократи можуть змусити Шольца піти і замінити його популярнішою фігурою - експерт

25 липня 2024, 18:02
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц ризикує втратити свою посаду на наступних виборах. На тлі низького рейтингу та невдоволення навіть серед своїх однопартійців його ситуацію вже порівнюють із проблемами американського президента Джо Байдена. Про це пише BILD

Шольц у скрутному становищі: чи повторить він шлях Байдена

Доля Шольца: переобрання під питанням через низький рейтинг

Наразі лише третина виборців його партії хотіли б бачити його канцлером знову, а підтримка партії впала до 15%.

На виборах восени 2025 року Шольц сподівається бути переобраним, але його шанси ослаблені поточним станом речей. Ситуація в Німеччині відрізняється від американської, оскільки канцлер має менше влади, ніж президент, і в країні немає жорсткої двопартійної системи. Так каже професор Міхаель Косс із Університету Лейфана.

Усередині його партії вже обговорюється можливість заміни Шольца на більш популярного політика, такого як міністр оборони Борис Пісторіус. Це могло б допомогти партії покращити свої позиції перед виборами. Такі зміни можуть поставити під сумнів можливість його переобрання.

"Звичайно, може дійти до того, що впливові сили в СДПН чинять тиск на Олафа Шольца, щоб той більше не балотувався. Але навіть якби в нас сталося те саме, що у США, все одно це була б зовсім інша політична ситуація. Ми говоримо про зовсім іншу посаду: канцлер не має влади президента, і в нас у Німеччині немає двопартійної системи. Більше того, рівень економічної, політичної та культурної поляризації в США є набагато серйознішим", — сказав професор політології Міхаель Косс.

Раніше "Коментарі" писали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив підтримку розміщенню американських далекобійних ракет на території ФРН. Про це він заявив на традиційній літній прес-конференції у Берліні, повідомляє DW.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини