Головна Новини Світ Німеччина Шольц втрачає терпець: зробив нову заяву про ракети Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц втрачає терпець: зробив нову заяву про ракети Taurus

Канцлер Німеччини критикує дискусії щодо надання Україні ракет Taurus. Олаф Шольц вважає, що позиція відправити ракети є "незрілою".

20 березня 2024, 09:05 comments2089
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав дискусії щодо відправки далекобійних ракет Taurus для України "смішними", за які має бути "соромно". Шольц наголосив, що позиція Німеччини у цьому питанні є розсудливою.

Шольц втрачає терпець: зробив нову заяву про ракети Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Під час конференції "Європа 2024" у Берліні Олаф Шольц прокоментував дискусії, які відбуваються в середині Німеччини щодо відправки крилатих ракет великої дальності в Україну.

"Ці дебати в Німеччині просто смішні. Нам як країні соромно", — сказав Шольц реагуючи на обговорення можливу відправку ракет Taurus.

Олаф Шольц зазначив, що у цьому питанні Німеччину ніхто не зрозуміє.

"Це досить незріла, жалюгідна дискусія в Німеччині, яку ніхто, крім німців, не розуміє. Я хотів би побачити в Німеччині дебати, які б не дискредитували розсудливість як прокрастинацію", — наголосив Шольц.

Канцлер також додав, що Німеччина є другою країною після США за постачанням зброї для України, що, за словами Шольца, цінується за кордоном.

Нагадаємо, що Олаф Шольц кілька разів робив заяви з поясненням, чому Німеччина не відправить Україні ракети Taurus. Одне з пояснень, яке прозвучало у лютому стосувалось того, що Німеччина має страх бути втягнутою у війну. Така заява Шольца зазнала критики від партнерів по коаліції, зокрема Партії зелених, а також опозиційної партії ХДС, які закликають передати ракети Taurus Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц заявив про невиправданість відправки ракет Taurus для України, адже для їх використання потрібні німецькі солдати.

Також "Коментарі" писали, що канцлер Німеччини назвав нову умову для поставки ракет Taurus для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини