Головна Новини Світ Німеччина Шольц збирається в Китай. Минулого разу буцімто завадив удару РФ по Україні ядеркою
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц збирається в Китай. Минулого разу буцімто завадив удару РФ по Україні ядеркою

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на три дні їде в Китай. Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, повідомляє агентство AFP. У Пекіні Шольц має намір в тому числі обговорити війну в Україні

8 квітня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц запланував почати триденний візит до Китаю та зустрітися з китайським лідером Сі Цзіньпінем для обговорення, зокрема, ситуації з російською агресією проти України.

Шольц збирається в Китай. Минулого разу буцімто завадив удару РФ по Україні ядеркою

Олаф Шольц

У рамках цього візиту канцлера до Китаю його супроводжуватимуть кілька міністрів федерального уряду та представники німецького бізнесу.

Передбачається, що під час візиту він відвідає місто Чунцин і виступить із промовою в одному з університетів Шанхая.

При цьому повідомляється, що зустріч з головою уряду Китаю Лі Цяном і Сі Цзіньпінем запланована на кінець візиту, 16 квітня.

Як підкреслив Гебештрайт, окрім торговельних питань, на переговорах також буде обговорюватися ситуація в Україні, включаючи повномасштабну війну. Як заявив речник уряду, в Німеччині вважають, що Китай має важелі впливу на Росію, і зможе використати їх.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц вдруге поїде до Китаю після його обрання на посаду канцлера. Попередній відбувся у листопаді 2022 року за умов суворих обмежень, пов'язаних з коронавірусом, і включав дискусії про залежність Німеччини від китайських товарів.

Нещодавно в Німеччині навіть заявили, що під час цього візиту Шольц начебто домовився, щоб Китай вплинув на Росію і та не застосовувала проти України тактичну ядерну зброю.

Ходять чутки, що начебто після втечі російських військових із Херсону російський диктатор Володимир Путін був готовий вдарити по Україні тактичною ядерною зброєю, проте не зробив цього. Начебто Захід та РФ уклали між собою таємну угоду. Суть її полягає в тому, що Росія не використовує ядерну зброю, а Захід не допомагає Україні настільки, щоб вона могла перемогти РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини