Головна Новини Світ Німеччина Шольц знайшов пояснення, чому Путін вирішив задіяти військових КНДР у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц знайшов пояснення, чому Путін вирішив задіяти військових КНДР у війні

Німецький канцлер вважає, що Путіна долає серйозне занепокоєння

сьогодні, 09:40
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що прибуття військовослужбовців КНДР до Росії та їхньої можливої участі у війні проти України призводять до ескалації конфлікту. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву німецький лідер зробив під час візиту до Індії, пише Le Monde.

Шольц знайшов пояснення, чому Путін вирішив задіяти військових КНДР у війні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Глава німецького уряду назвав ситуацію навколо перекидання військ серйозною. За словами Шольца, присутність іноземних військових на території Російської Федерації демонструє "занепокоєння, що зростає" кремлівського правителя Путіна.

"Питання про перекидання північнокорейських солдатів до Росії та їхнє можливе розгортання в Україні викликає велике занепокоєння. Це серйозно, і це те, що викликає подальшу ескалацію в нинішній ситуації", — зазначив Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білому домі вважають за ймовірне розгортання деяких північнокорейських військ у Курській області РФ, але США невідомо, що вони там робитимуть. Про це під час брифінгу заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє "Голос Америки".

Також видання "Коментарі" повідомляло — раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії з метою відправлення на війну проти України. Вони почнуть воювати вже у листопаді. І за інформацією, що є, військові Північної Кореї будуть задіяні Кремлем на Курському напрямку.

"Вони будуть готові (воювати в Україні, — ред.) 1 листопада", — заявив Кирило Буданов.

За його словами, північнокорейські солдати використовуватимуть російську техніку та боєприпаси. Перший загін із 2 600 осіб вирушить до Курська, де, як зазначив Буданов, Україна створила плацдарм для ведення інтенсивних бойових дій. Доля решти військ наразі невідома.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини