Головна Новини Світ Німеччина Шольц зробив заяву про удари західною зброєю по Росії та пояснив свою позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зробив заяву про удари західною зброєю по Росії та пояснив свою позицію

Шольц дотримуватиметься своїх попередніх критеріїв щодо постачання зброї в Україну

26 травня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився проти розширення застосування західної зброї у війні в Україні, зокрема для ударів по території Росії.

 Шольц зробив заяву про удари західною зброєю по Росії та пояснив свою позицію

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

Про це він заявив під час громадського діалогу в Берліні у неділю, повідомляє tagesschau.

Шольц зазначив, що існують чіткі правила щодо постачання зброї з Німеччини, які були узгоджені з Україною.

Канцлер також пояснив, що його політика щодо України спрямована на запобігання великій війні.

На думку Шольца, постачання німецької зброї для самооборони України допомагає уникнути ескалації конфлікту між Росією і НАТО.

"Німеччина є найбільшим прихильником України в Європі", — додав Шольц.

Він також наголосив, що Німеччина намагається знайти дипломатичні шляхи вирішення конфлікту, активно працюючи над питаннями захисту Запорізької атомної електростанції, експорту зерна та обміну полоненими.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Шольц розповів, чи може на саміті у Швейцарії бути ухвалене рішення про закінчення війни в Україні. Під час Глобального саміту миру у Швейцарії, що відбудеться у середині червня, не обговорюватимуть закінчення війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

За його словами, у Швейцарії обговорюватимуть безпеку атомних електростанцій, експорт зерна, питання обміну полоненими та необхідне табу на використання ядерної зброї.

Також канцлера Німеччини розчаровано підтримкою країн Європи під час війни в Україні. Політик визнав, що, на жаль, ще тих країн, які готові активно підтримувати Київ, недостатньо. За словами Шольца, таке ставлення Європи пригнічує, тому що Україна терміново потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 травня 2024, 16:58

Дозвіл бити по території іншого зброєю, яку поставив комусь, це - об'явити війну тому іншому. Завжди, будь яка сторона конфлікту була спроможна реформувати і мобілізувати себе для забезпечення себе у боротьбі. Це зміг і ворог. А в нас неспроможні розкрадачі сподіваються отримати результат чужими руками. Перетворивши тил на тихе розкішне болото. Навіть під ракетами вони всією сім'єю, урочисто, йдуть до пекельних (які 100% притягують біду), на закупи розкоші для ремонту житла, яке завтра зруйнують. Ну то й що, а куди розпиляні гроші дівати?


Новини