Головна Новини Світ Німеччина Шольца прямо запитали про постачання Taurus Україні: що відповів канцлер
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольца прямо запитали про постачання Taurus Україні: що відповів канцлер

Говорячи про можливе постачання Taurus Україні, Олаф Шольц заявив, що потрібен правильний момент, але поки що рішення не ухвалено

17 лютого 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", канцлеру Німеччини Олафу Шольцу на Мюнхенській конференції з безпеки довелося виправдовуватись за те, що Німеччина не постачає ракети Taurus Україні.

Шольца прямо запитали про постачання Taurus Україні: що відповів канцлер

Олаф Шольц. Фото: сайт Офісу президента

Олафа Шольца після його виступу кілька разів запитали про причини, з яких Німеччина не постачає Україні далекобійні ракети Taurus.

"Це питання дивне – ви знаєте, що Німеччина витрачає (Ред. – на постачання в Україну) найбільше в Європі", – заявив канцлер, нагадавши, що Німеччина після США витрачає найбільше на зброю для України.

Після уточнень про причини гальмування з постачанням ракет Шольц, втім, сказав, що питання пошуку кращого моменту для цього.

"Важливо приймати правильні рішення у правильний момент. І ми робимо ці рішення", – пояснив німецький канцлер.

При цьому Олаф Шольц ухилився від прямої відповіді на питання щодо постачання ракет Taurus, але натякнув, що буде розвиток у тому, що Німеччина готова постачати Україні. "Крок за кроком ми продовжуємо приймати правильні рішення", – заявив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина надає гарантії безпеки для України: Олаф Шольц пояснив, що тепер чекає на Росію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час європейського міні-турне Володимира Зеленського між Україною та Німеччиною, а також між Україною та Францією було підписано Угоди про співпрацю у сфері безпеки. Також ми отримаємо нові – значні – пакети допомоги. Які висновки можна зробити за підсумками підписаних документів, проведених зустрічей та зроблених заяв? Які очікування від подальшого перебування українського лідера у Європі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини