Головна Новини Світ Німеччина Штайнмаєр закликав Китай вплинути на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Штайнмаєр закликав Китай вплинути на Росію

Відносини між Вашингтоном і Пекіном значно погіршилися

19 червня 2023, 18:14
Поділіться публікацією:

Німецький президент  Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав китайського прем'єра Лі Цян вплинути на Росію, щоб війна в Україні завершилася. 19 червня очільник уряду прибув з візитом до Німеччини. Про це повідомляє Web.de.

Штайнмаєр закликав Китай вплинути на Росію

Франк-Вальтер Штайнмаєр (фото з відкритих джерел)

Штайнмаєр під час зустрічі закликав китайського високопосадовця "використовувати свою глобальну політичну вагу і свій вплив на Росію для досягнення справедливого миру" у війні в Україні.

Окрім цього, під час зустрічі сторони обговорили стосунки між Китаєм та США, що останнім часом зіпсувалися. Головними проблемами є торгівля, права людини. А ще стосунки з самоврядним і демократичним Тайванем, який Пекін вважає відторгнутою територією.Президент Німеччини наголосив на "особливому значенні відносин між двома країнами для глобальної безпеки та співпраці".  

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що держсекретар США заявив, що отримав обіцянки від Китаю щодо війни в Україні.Держсекретар США Ентоні Блінкен перебуває з візитом у Пекіні, де обговорює співпрацю між обома країнами. Однією з тем розмов є війна в Україні та можливі спроби Китаю надіслати зброю до Росії.

США кілька разів попереджали Китай про можливі спроби допомогти Росії та надати їй різноманітну військову техніку. Блінкен заявив, що отримав від китайської сторони чергові обіцянки цього не робити.Попри відсутність доказів, у США викликають занепокоєння, що військова техніка може потрапити до Росії через китайські компанії. Держсекретар США сказав, що попросив уряд Китаю бути пильними до можливої діяльності китайських компаній, які співпрацюють з Росією щодо відправки техніки та інших товарів, які можуть бути використані для війни проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини