Головна Новини Світ Німеччина Ситуація стрімко змінюється: Пісторіус вимагає більше грошей на оборону Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація стрімко змінюється: Пісторіус вимагає більше грошей на оборону Німеччини

Міністр оборони Німеччини вважає, що за нинішніх геополітичних обставин потрібно домагатися більшого фінансування на оборону

20 липня 2024, 14:18 comments5069
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус хоче домагатися збільшення видатків на оборону у вже узгодженому бюджеті на наступний рік, оскільки вважає заплановане збільшення недостатнім у нинішніх умовах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Tagesspiegel.

Ситуація стрімко змінюється: Пісторіус вимагає більше грошей на оборону Німеччини

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

В узгодженому бюджеті запланували збільшення видатків на оборону на 1,25 млрд євро. Однак Пісторіус вважає, що за нинішніх геополітичних обставин це недостатні інвестиції.

"Нам у федеральному уряді потрібна ще одна фундаментальна дискусія про те, як ми хочемо гарантувати нашу безпеку... Я не був задоволений результатом перед рішенням уряду, і, звісно, я не задоволений ним зараз", – сказав міністр.

Під час обговорень в уряді Пісторіус наполягав, що витрати на його сферу потрібно збільшити на 6,7 млрд. євро, а не 1,25 млрд. від поточного рівня 52 млрд. євро.

"Я продовжу просувати ідею, щоб Бундесвер отримував необхідні кошти — враховуючи дуже реальну загрозу Росії. Наступною можливістю для цього буде розгляд у парламенті", — сказав міністр.

Він зазначив, що не поділяє думку міністра фінансів Лінднера про те, що тепер Німеччина повернулася до "нормальної фінансової політики" після пандемії коронавірусу з огляду на ситуацію з безпекою в Європі через війну РФ проти України і те, що Німеччині варто брати на себе ще Велику військову роль у Європі як найбільшій європейській економіці.

"Якщо Дональд Трамп стане президентом США, баланс сил у НАТО ймовірно зміниться ще швидше... Якщо ми не знайдемо рішення, як відобразити всі ці обставини в бюджеті, то це доведеться робити наступному уряду", — наголосив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — неприємний дзвіночок: ЗМІ дізналися, що буде за допомогою Німеччини для України у 2025 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини