Головна Новини Світ Німеччина Скандал у Німеччині: українські артисти вирішили скасувати свої виступи
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Німеччині: українські артисти вирішили скасувати свої виступи

Українські музиканти скасували свій виступ у Німеччині через присутність росіянки Анни Нетребко, яка підтримує дії Путіна.

19 лютого 2023, 08:23 comments4921
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через запланований виступ російської співачки Анни Нетребко всі українські артисти скасували свої виступи на Міжнародному травневому фестивалі у Вісбадені. Організатори не хочуть змінювати плани і залишають російську співачку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

Скандал у Німеччині: українські артисти вирішили скасувати свої виступи

Диригент Микола Дядюра. Фото з відкритих джерел

Українці вирішили скасувати свій виступ, адже не хочуть бути на одній сцені з російської співачкою Анною Нетребко, яка підтримує російську агресію.

"Коли велися переговори про нашу участь, імені російської співачки Нетребко в програмі не було", — повідомляє головний диригент Національної опери України та Національного філармонічного оркестру України Микола Дядюра та додає, що "коли ми дізналися, що вона збирається бути на фестивалі, ми скасували свій виступ".

Директор фестивалю Уве Ерік Лауфенберг назвав скасування українського виступу "моральною істерією" та звинуватив у цьому українських політиків, які нібито змусили музикантів скасувати свій візит на фестиваль.

"Тоді їм просто доведеться сидіти вдома", — сказав керівник німецького театру.

Диригент Микола Дядюра критично висловився на заяву директор фестивалю та зауважив, що це вибір музикантів, які проводили репетиції без електрики та опалення, адже Росія завдає ударів по Україні.

"Вони хочуть, щоб ми реагували інакше? Так дискутувати і філософствувати можна тільки в мирний час, а у нас війна. Це наша власна позиція", — говорить Дядюра.

Міністр культури України Олександр Ткаченко написав лист Клаудії Рот, яка займається питаннями культури в Німеччині, де розкритикував рішення, яке прийняв Лауфенберг допустивши російську співачку до виступів на фестивалі. Директор театру Лауфенберг відреагував і на цей лист, де заявив, що позиція міністра культури України є неприйнятна.

"Якщо ви хочете належати до вільного світу, то ви повинні поставити свободу понад усе. Якщо ви цього не зробите, то ви навіть доведете правоту путінської пропаганди" — заявляє Уве Ерік Лауфенберг.

Директор фестивалю вирішив замінити українців російським гуртом Pussy Riot, проте ті відмовились виступати з тієї ж причини, що і українські музиканти.

"Нетребко давала концерти в Кремлі, поки нас тримали під замком", — говорить учасниця гурту Марія Альохіна, згадуючи що їх команду було ув’язнено в 2012 і 2013 роках та додає, що Нетребко "була одним із облич президентських кампаній Путіна в 2012 і 2018 роках".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жителі Німеччини проти поставки винищувачів для України.

Також "Коментарі" писали про Європарламент, який засудив рішення МОК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини