Головна Новини Світ Німеччина Справа Пен Шуай: німецькі спортсмени закликають провести розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Пен Шуай: німецькі спортсмени закликають провести розслідування

Група німецьких спортсменів закликає МОК розслідувати безпеку тенісистки Пенг

6 грудня 2021, 18:26
Поділіться публікацією:

Незалежна організація елітних спортсменів Німеччини закликала Міжнародний олімпійський комітет (МОК) надати докази безпеки китайської тенісистки Пен Шуай і закликала провести незалежне розслідування її ситуації. Про це повідомляє Reuters.

Справа Пен Шуай: німецькі спортсмени закликають провести розслідування

Тенісистка Пен Шуай - Reuters

Місцезнаходження Пен викликало міжнародне занепокоєння після майже тритижневої публічної відсутності після того, як на початку листопада вона опублікувала в соціальних мережах повідомлення про те, що колишній віце-прем'єр Китаю Чжан Гаолі вчинив над нею сексуальне насильство.

Ні Чжан, який вийшов у відставку в 2018 році, ні китайський уряд не прокоментували звинувачення Пен, і ця тема була заблокована від прямого обговорення в китайському Інтернеті, який піддається цензурному цензу.

Через занепокоєння щодо ситуації з колишньою ракеткою світу в парному розряді Пен і безпеки інших гравців Жіноча тенісна асоціація (WTA) минулого тижня оголосила про негайне призупинення турнірів у Китаї. 

Після рішення WTA МОК заявив, що провів другий відеодзвінок з Пен після того, як вперше поговорив з нею 21 листопада. 

Організація Athleten Deutschland сказала, що заяви МОК "не дають жодних доказів того, чи справді Пен Шуай в безпеці, чи може вона приймати вільні рішення та чи може вона висловлюватися без примусу та цензури". Проте похвалила WTA за те, що вона виступила за Пен і сказала, що МОК повинен наслідувати цей приклад. Athleten Deutschland заявила, що МОК має "поставити захист постраждалої вище політичних та економічних міркувань". Також організація закликала провести незалежне розслідування цієї справи.

Athleten Deutschland також закликала МОК зробити захист спортсменів своїм першочерговим завданням і забезпечити безпеку спортсменів на Іграх у Пекіні.

Група також закликала МОК дотримуватися прав людини та реалізовувати стратегію прав людини, а також домагатися від Китаю гарантій щодо цього питання на зимових іграх.

МОК відмовився відповідати на запити Athleten Deutschland, заявивши, що не має нічого, щоб додати до заяви минулого тижня.

Як повідомляли раніше "Коментарі", очікується, що цього тижня адміністрація Байдена оголосить, що урядовці США не будуть відвідувати Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини