Головна Новини Світ Німеччина Стало відомо, скільки німців підтримують надання військової допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки німців підтримують надання військової допомоги Україні

Більшість німців вважають, що європейські країни повинні надавати Україні більше зброї та боєприпасів. При цьому 48% опитаних вважають, що Україна повинна боротися за звільнення своїх територій

22 березня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

За результатами опитування  ZDF-Politbarometer більшість німців, а саме 59% дотримуються думки, що європейські країни і надалі повинні надати Україні військову допомогу, при цьому вони вважають, що Києву необхідно надати більше зброї та боєприпасів. Разом з тим, 35% респондентів висловили протилежну думку.

Стало відомо, скільки німців підтримують надання військової допомоги Україні

Німеччина і Україна

Окрім того, соціологи запитали у німців, чи повинна Україна продовжувати боротьбу чи йти на мирні переговори, навіть якщо може втратити свої території. Так, 40% респондентів заявили, що якщо є можливість завершити війну, то Україна повинна віддати Росії окуповані нею території. Разом з тим, 48% німців вважають, що Україна повинна продовжувати боротьбу і звільнити свої території.

Також стало відомо, що абсолютна більшість громадян Німеччини занепокоєна тим, що перемогу у виборах в США може отримати Дональд Трамп. Зокрема, 70% респондентів заявили, що вони бояться того, що у разі перемоги Трампа Сполучені Штати більше не будуть гарантувати безпеку Європі. При цьому лише 24% не вірять, що Трамп вирішить залишити союзників у Європейському Союзі напризволяще.

При цьому, згідно із даними опитування, 63% вважають дуже важливим і ще 30% – важливим (не дуже/зовсім неважливим: 5%), щоб Німеччина мала змогу захистити себе разом зі своїми європейськими союзниками без допомоги Сполучених Штатів. Втім, 56% респондентів сумніваються, що цього можна досягти в найближчі роки, проте 35% німців вірять в таку можливість.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський диктатор Володимир Путін прорахувався і європейські країни і надалі надаватимуть допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини