Головна Новини Світ Німеччина Стало відомо, як Путін використав страхи Шольца у боротьбі з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як Путін використав страхи Шольца у боротьбі з Україною

Диктатор Володимир Путін завжди використовував загрози, щоб обмежувати та перешкоджати підтримці України з боку Заходу. Дії канцлера Німеччини Олафа Шольца підтверджують, що його тактика працює, пише Bloomberg

27 березня 2024, 20:07
Поділіться публікацією:

Видання нагадало, що Олаф Шольц категорично відмовив Україні у постачанні ракет Taurus. Це рішення свідчить про політичну чутливість канцлера та загальний страх Німеччини перед ескалацією конфлікту з Росією. Ймовірно, припускає Bloomberg, така поведінка може лише посилювати Путіна та ставити під загрозу безпеку Європи.

Стало відомо, як Путін використав страхи Шольца у боротьбі з Україною

Олаф Шольц

При цьому видання стверджує, що ракети Taurus значно підвищать обороноздатність України, дозволяючи уражати російські лінії постачання та забезпечуючи кращий захист від нападів на міста та важливу інфраструктуру. Аналогічні ракети великої дальності, такі як Storm Shadow від Великої Британії та Scalp від Франції, вже успішно довели свою ефективність, допомагаючи нейтралізувати значну частину російського Чорноморського флоту. Однак обмежена кількість та висока вартість таких ракет змусили Україну використовувати їх раціонально. Запропоноване використання ракети Taurus розширить її можливості та забезпечить більшу стійкість до виявлення та ураження системами ППО.

Втім, як підкреслює видання, схоже на те, що зараз Шольц більше зацікавлений у підвищенні рейтингів своєї партії, підтримуючи пацифістські настрої серед німецької громадськості.

Видання підкреслює, що Німеччина допомагає Україні зброєю, проте поставки військового обладнання відбуваються повільно й у надто обмежених масштабах. Серед країн-членів НАТО вона займає лише 11-е місце за обсягом військових внесків у відношенні до валового внутрішнього продукту та 16-е місце за фінансовими зобов'язаннями у відношенні до ВВП.

"Оскільки Конгрес США блокує надання додаткової військової допомоги Україні, важливо, щоб Німеччина взяла на себе більш активну роль. Берлін повинен співпрацювати з іншими європейськими країнами, щоб забезпечити поставку більшого обсягу зброї на лінію фронту"
, — зазначається у матеріалі.

Журналісти відзначають, що ті, хто прагнуть миру для України та Європи, мають бути готові показати Путіну, що він не зможе перемогти. Видання відзначає, що нездатність протистояти російській агресії стала б помилкою, про яку Німеччина та Європа в цілому будуть сильно жалкувати.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Шольц неодноразово відмовляв Україні в наданні ракет "Таурус".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини