Головна Новини Світ Німеччина У Берліні відповіли, чи збільшать допомогу Україні, реагуючи на запити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Берліні відповіли, чи збільшать допомогу Україні, реагуючи на запити ЗСУ

Міністр оборони закликав інші країни збільшити допомогу українській армії, бо Німеччина вже передала максимум із можливого

19 січня 2024, 12:10 comments11183
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив в інтерв'ю Tagesspiegel, що Берлін не може ще збільшити військову допомогу Україні, як того хотіли б деякі західні союзники, оскільки вже дав "все і навіть більше".

У Берліні відповіли, чи збільшать допомогу Україні, реагуючи на запити ЗСУ

Допомога ЗСУ

"Ми не можемо йти ва-банк, як вимагають деякі. Інакше ми самі будемо беззахисними", – висловився міністр.

Він заявив, що досі Німеччина "давала все і навіть більше, все й стільки, скільки це можливо". Серед усіх країн Євросоюзу військова допомога німців – найбільша. Міністр наполягає, що наразі інші країни блоку мають посилити допомогу.

"Усім має бути зрозуміло: якщо Путін виграє цю війну та окупує Україну, небезпека для території Альянсу, звичайно, також зросте", – попередив політик.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Борис Пісторіус заявив, що німецькі військові аналітики вважають, що збройне протистояння між Росією та НАТО можливе. Такий сценарій може розвернутися за п'ять-вісім років. Глава міноборони також зазначив, що своєю заявою хоче "розбудити суспільство" та закликати збройні сили Німеччини бути готовими до цього розвитку сценарію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що представники західного світу повинні усвідомлювати – епоха відносного миру та стабільності добігла кінця, почалися непередбачувані часи. А для протидії глобальним загрозам потрібні рішучі заходи. У тому числі у ракурсі надання допомоги Україні у війні з Росією. Міністр оборони Великобританії Грант Шеппс закликав західних партнерів готуватися до глобальної війни з РФ, Китаєм, Іраном та Північною Кореєю. Чи готові світові лідери робити більше, щоб зупинити напругу? Чи є з їхнього боку розуміння, що треба знищувати диктаторські режими, доки ті не знищили світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини