Головна Новини Світ Німеччина У бюджеті Німеччини не вистачає грошей на допомогу Україні: про яку суму йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У бюджеті Німеччини не вистачає грошей на допомогу Україні: про яку суму йдеться

За інформацією Bild, у бюджеті Німеччини не вистачає 5 млрд євро на допомогу Україні

23 жовтня 2023, 10:07 comments4989
Поділіться публікацією:

У бюджеті Німеччини на 2024 рік не можуть знайти понад 5 мільярдів євро на військову допомогу Україні. Міноборони ФРН поки що не знає, як вийти із ситуації і яке рішення знайти. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bild", посилаючись на конфіденційний документ німецького міністерства.

У бюджеті Німеччини не вистачає грошей на допомогу Україні: про яку суму йдеться

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що військова підтримка України виплачується з бюджету "загального фінансового управління", і в ньому Міністерство фінансів Німеччини виділило для допомоги Україні 4 млрд євро у 2024 році. З них 3,1 млрд. євро заплановано на вже обіцяні раніше заходи допомоги, 770 млн. євро зарезервовано для Міністерства закордонних справ та його допомоги. Таким чином, на нові військові проекти у 2024 році залишиться лише 120 млн. євро.

При цьому в Міноборони Німеччини наголошують, потреби України набагато вищі, ніж та сума, яку здатний виділити німецький уряд на сьогоднішній день. Зараз перед Берліном стоїть завдання знайти 5,22 млрд євро. Ця сума має дозволити Україні встояти перед російською агресією, яка продовжується і немає перспектив до її припинення.

Зазначимо, тривожні сигнали також надходять із Вашингтона. Незважаючи на публічні запевнення Білого дому в тому, що допомога Україні залишиться на колишньому рівні, Вашингтон все ж таки має намір зменшити розмір допомоги Україні та знизити його з 1,1 млрд доларів до 825 млн доларів на місяць. Про це йдеться у запиті адміністрації Білого дому до Конгресу США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі ескалації на Близькому Сході в Пентагоні заявили, що США повинні допомагати як Україні, так і Ізраїлю. А в Конгресі, робота якого поки що на паузі через відсутність спікера Палати представників, нібито готують річний пакет допомоги Україні у сумі від 50 до 100 млрд доларів. Експерти проаналізували ці заяви та повідомлення спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини