Головна Новини Світ Німеччина У Катарі чиновники змусили президента Німеччини чекати їх на борту літака
commentss НОВИНИ Всі новини

У Катарі чиновники змусили президента Німеччини чекати їх на борту літака

Але Франк-Вальтер Штайнмайєр таки зустрівся із еміром Катару

30 листопада 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

29 листопада, німецький  президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, що здійснював   свій візит до Катару був вимушений  майже пів години  очікувати на трапі літака. Щоб його зустріти, не приїхав  ніхто з катарських   посадовців.

У Катарі чиновники змусили президента Німеччини чекати їх на борту літака

Франк-Вальтер Штайнмаєр довго чекав на чиновників в Катарі (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Deutsche Welle, Airbus A350 Бундесверу зі  Штайнмайєром  на борту приземлився  в столиці  цієї країни  дещо раніше запланованого. Було розстелено червону доріжку і вишикувавсь катарський почесний караул.

Видання  повідомляє, що поруч   був присутній  німецький посол  в Катарі, який був готовий зустріти  президента,  проте він не  спішив спускатись. Лідер Німеччини  простояв на трапі літака  при майже  30-градусній спеці.

Тільки   приблизно  через 30 хвилин після прибуття гостя з Німеччини  на летовище  приїхав  катарський державний міністр закордонних справ   Султан аль-Мурайчай. Потім   президент Німеччини  поїхав на зустріч із правлячим еміром Катару шейхом Тамімом бен Хамадом Аль Тані.

Як інформує  німецький таблоїд Bild,  посилаючись на  керівника протокольної служби німецького  Міністерства закордонних справ, Штайнмайєр "мав пити чай в аеропорту, щоб убити час". Зокрема, його дружина  скористалась такою пропозицією.

Переговори між  німецьким лідером  та еміром Катару  про звільнення німецьких заручників, які  перебувають в полоні  бойовиків палестинського угруповання ХАМАС,  продовжились  близько півтори години. Але  після їх закінчення Аль Тані відмовився від спільної прес-конференція, чи заяви.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкена погано прийняли в Єгипті та Саудівській АравіїАмериканський високопосадовець Ентоні Блінкен  мав  намір переконати президента Єгипту  Абдель Фатха Ас-Сісі та наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бен Салмана погодитись з думкою   Сполучених Штатів  про розпочатий  конфлікт ХАМАСу та ізраїльської влади.  Але натомість він зустрів   запеклий опір зі сторони цих впливовіших лідерів арабських   країн. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини