Головна Новини Світ США Блінкена погано прийняли в Єгипті та Саудівській Аравії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкена погано прийняли в Єгипті та Саудівській Аравії: яка причина

Принц не з’явився на зустріч у запланований час і Блінкен чекав на нього до ранку

16 жовтня 2023, 20:45
Поділіться публікацією:

Американський високопосадовець Ентоні Блінкен  мав  намір переконати президента Єгипту  Абдель Фатха Ас-Сісі та наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бен Салмана погодитись з думкою   Сполучених Штатів  про розпочатий  конфлікт ХАМАСу та ізраїльської влади.  Але натомість він зустрів   запеклий опір зі сторони цих впливовіших лідерів арабських   країн.

Блінкена погано прийняли в Єгипті та Саудівській Аравії: яка причина

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Наслідний принц Саудівської Аравії  примусив  американського держсекретаря очікувати на зустріч  цілу  ніч. Вона планувалась на вечір 15 жовтня, але принц з’явився  лише наступного ранку. Про це інформує Washington Post.

Лідер Саудівської Аравії відразу зробив  наголос на необхідності зупинити військову операцію, яка "забрала життя мирних людей". Так спадкоємець висловивсь про наступ  ізраїльської армії.  Ще він   наголосив, що  потрібно зняти "осаду Гази", бо через це вона залишилась без води та електрики.

Салман закликає  спинити "поточну ескалацію" конфлікту,  це заперечує  політичну позицію Сполучених Штатів, що підтримали  Ізраїль і його максималістську мету про  ліквідацію  ХАМАСу.

При цьому,  глава  Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі  наголосив, що напад Ізраїлю перевищує "право на самооборону" і перетворивсь  на "колективне покарання".

"Ви сказали, що ви єврей, а я єгиптянин, який виріс поруч із євреями в Єгипті. Вони ніколи не зазнавали будь-якої форми утисків або переслідувань, і в нашому регіоні ніколи не траплялося, щоб євреї зазнавали переслідувань у новітній чи старій історії", —  висловивсь  Ас-Сісі.

На це  Блінкен  дав відповідь, що він прийшов як людина, що  була вражена звірством ХАМАС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен розповів, чому ХАМАС напав на ІзраїльЗрив потенційної нормалізації відносин єврейської держави з Саудівською Аравією могла бути однією з причин, що спонукала лідерів ХАМАС здійснити збройний напад на Ізраїль. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини