Головна Новини Світ Німеччина У колишній фракції Меркель розкритикували відмову від постачання зброї Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У колишній фракції Меркель розкритикували відмову від постачання зброї Україні

Раніше на постачанні зброї Україні наполіг майбутній спадкоємець екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель у ХДС Фрідріх Мерц

19 січня 2022, 02:21
Поділіться публікацією:

Заступник голови фракції ХДС/ХСС з міжнародних справ Йохан Вадефуль розкритикував блокування Німеччини постачання зброї Україні на тлі військової загрози з боку Російської Федерації. Про це Йоханн Вадефуль написав у Twitter. “Наша попередня відмова від постачання зброї, судячи з усього, була сприйнята Росією як заохочення продовжити порушення суверенітету. Тож ця позиція є більш недієздатною”, – зазначив заступник голови найбільшої опозиційної фракції Бундестагу.

У колишній фракції Меркель розкритикували відмову від постачання зброї Україні

Меркель - фото з відкритих джерел

При цьому Йоханн Вадефуль зазначив, що військова загроза РФ є "цілком реальною".

Раніше на постачанні зброї Україні наполіг майбутній спадкоємець екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель у ХДС Фрідріх Мерц. При цьому міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у грудні 2021 року заявила, що не підтримує постачання будь-якої зброї Україні, бо це "не призведе до деескалації конфлікту".

Нагадаємо, Ангела Меркель не піде шляхом Шредера і не очолить "Північний потік-2" або "Роснефть". Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю видання "Європейська правда" висловив посол України в Німеччині Андрій Мельник. Сумна практика, коли колишні канцлери, залишивши свою посаду, починають працювати в російських бізнес-структурах, не буде продовжено. Через деякий час ми не побачимо Ангелу Меркель на керівних посадах у російських державних структурах чи російському бізнесі. Незважаючи на досить непогані відносини Меркель та верхівки Кремля, це виключено. У цьому переконаний Андрій Мельник. Посол розповів, що за останні 7 років він побував на десятках зустрічей, у яких брала участь Ангела Меркель та представники України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини