Головна Новини Світ Німеччина У МЗС Німеччини висловилися про постачання озброєння Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Німеччини висловилися про постачання озброєння Україні

У Німеччині вважають, що постачання зброї нашій державі може спровокувати ескалацію

31 грудня 2021, 10:37
Поділіться публікацією:

Очільниця Міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини Анналена Бербок висловилася про передачу українцям озброєння. На її думку, такий крок з боку Євросоюзу може спровокувати непотрібне загострення ситуації у відносинах між Росією та членами НАТО. Про це повідомляють в МЗС Німеччини.

У МЗС Німеччини висловилися про постачання озброєння Україні

У Німеччині дали зрозуміти, що не збираються спрямовувати зброю українцям, фото з відкритих джерел

"Як країни G7, а також як Європейський Союз, ми чітко дали зрозуміти, що подальша військова ескалація на українському кордоні і, перш за все, порушення міжнародного права та порушення суверенітету України призведе до масових політичних та економічних наслідків. Зараз стоїть завдання не допустити подальшої ескалації. Це можна зробити лише дипломатичним шляхом – у Нормандському форматі, а також у рамках Ради НАТО-Росія, а також у рамках ОБСЄ", — розповіла міністр.

На питання, чи це означає відмову від будь-яких поставок зброї в Україну, Бербок відповіла, що подальша військова ескалація не принесе додаткової безпеки Україні.

Щодо співпраці G7 з Росією і ймовірності створення G8 за її участі міністр наголосила, що країни Великої Сімки не готові до цього. 

"Росія виключила себе з цього кола, анексувавши Крим. Після агресивних дій Росії у 2014 році було правильно дати зрозуміти, що на цій основі не можна просто продовжувати порядок денний економічної політики. Наразі не можна передбачити, коли Росія зможе повернутися – поточна ескалація не полегшує ситуацію", — зазначила вона.

Як повідомляв портал "Коментарі", уряд Німеччини вирішив використати тактику минулого року, заборонивши у новорічну ніч запускати феєрверки. Влада побоюється, що через масові скупчення людей знову почне збільшуватися кількість хворих на коронавірус.

Також ми писали, чого насправді хоче Росія від України, і це не територія. Іноземні ЗМІ описали чотири можливі сценарії наступу Росії на Україну. Який з варіантів найімовірніший і чому? Чи може Україна розраховувати на реальну підтримку Заходу у разі російського вторгнення – чи то будуть лише санкційні відповіді на агресію Кремля? Як можуть розвиватися події навколо ОРДЛО? На ці запитання відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

проня

31 грудня 2021, 11:07

немцы, как были суками, так ими и остались. мудачьё!


Новини