Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заборонили феєрверки на Новий рік: з чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заборонили феєрверки на Новий рік: з чим це пов'язано

Найбільше постраждали від такої заборони підприємці, які наразі не знають, що робити з піротехнікою

31 грудня 2021, 08:10
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини вирішив використати тактику минулого року, заборонивши у новорічну ніч запускати феєрверки. Влада побоюється, що через масові скупчення людей знову почне збільшуватися кількість хворих на коронавірус. Тим більше на фоні штаму "Омікрон", що активізувався. Тому було вирішено перестрахуватися, ввівши відповідну заборону. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на The Guardian.

У Німеччині заборонили феєрверки на Новий рік: з чим це пов'язано

Феєрверк. Фото: з відкритих джерел

Деякі з заповзятливих німців, які не готові миритися з такими заборонами, вважають за краще з'їздити до сусідньої Польщі, де й закупити феєрверки, адже їх там ніхто не забороняв. Польський уряд вирішив не йти за прикладом Німеччини, жорстко посилюючи карантинні заходи на новорічні свята.

Видання зазначає, що найбільше від урядової заборони постраждали підприємці, які займаються реалізацією піротехніки. Вони заздалегідь, готуючись до новорічних свят, закупили необхідну кількість феєрверків і тепер не знають, куди їх подіти. Бізнес має намір подати до суду на уряд.

Читайте також – у Німеччині не бачать передумов до того, щоб Росія незабаром змогла повернутися до "Великої вісімки". Починаючи з 2014 року Росія більше не входить до складу елітного клубу країн з передовими економіками. Для того, щоб Росія знову приєдналася до групи індустріально розвинених країн, потрібно вольове рішення Кремля закінчити конфлікт в Україні, перестати розпалювати нове протистояння на Донбасі, а також припинити анексію Криму. Тільки в такому разі діалог про повернення РФ до G8 може мати місце. Таку позицію озвучила голова МЗС Німеччини Анналена Бербок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини