Головна Новини Світ Німеччина У НАТО оголосили другий рівень небезпеки: такої загрози для Німеччини ще не було
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО оголосили другий рівень небезпеки: такої загрози для Німеччини ще не було

Рівень безпеки «Чарлі» означає, що стався інцидент чи є докази того, що можлива певна форма терористичної дії проти Альянсу

23 серпня 2024, 07:00 comments6999
Поділіться публікацією:

НАТО оголосило найвищий рівень небезпеки другого рівня — "Чарлі" на своїй авіабазі в Гайленкірхені, земля Північний Рейн-Вестфалія. Весь другорядний персонал відправили додому як запобіжний захід. Загрози називаються цілком високими. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "FAZ".

У НАТО оголосили другий рівень небезпеки: такої загрози для Німеччини ще не було

НАТО. Фото: з відкритих джерел

Спікер авіабази зазначив, що причиною стала інформація розвідки, яка вказує на можливу загрозу.

На жаргоні НАТО рівень безпеки "Чарлі" означає, що стався інцидент чи є докази того, що можлива певна форма терористичної дії проти Альянсу.

"Це не викликає занепокоєння, а є виключно запобіжним заходом, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати наші критично важливі операції", — сказав представник авіабази.

Він не надав додаткових подробиць щодо обставин, що призвели до підвищення рівня небезпеки.

Поліція підтвердила, що була задіяна у реагуванні.

У НАТО розмістили літаючу "бортову систему раннього попередження та контролю" Awacs на авіабазі в Гайленкірхені. 14 переобладнаних літаків Boeing 707 здійснюють моніторинг повітряного простору з метою раннього виявлення можливих небезпек та попередження альянсу. Система забезпечує класичне повітряне та морське спостереження та використовується як своєрідний літаючий командний центр управління бойовими літаками.

Система була задіяна у численних операціях, зокрема, на Балканах та в Афганістані. Після нападу Росії на Україну НАТО тимчасово передислокувала авіацію до Румунії.

Літаки, що входять до Awacs, мають радіус дії 9250 кілометрів і можуть знаходити та ідентифікувати інші літаки на відстані понад 400 кілометрів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий дрон дістався критичної інфраструктури Німеччини: Bild розкрив деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини