Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині антивакцинатори погрожують вбити губернатора: поліція розпочала розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині антивакцинатори погрожують вбити губернатора: поліція розпочала розслідування

Поліція Саксонії розслідує справу про погрози вбивством керівнику землі за карантинні обмеження

16 грудня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

В середу, 15 грудня, в Дрездені поліціянти провели пройшли обшуки в рамках розслідування щодо погроз вбивством керівнику землі Саксонії через коронавірусні карантинні обмеження та вакцинацію. Про це повідомляє Euro News.

У Німеччині антивакцинатори погрожують вбити губернатора: поліція розпочала розслідування

Дрезден - адміністративний центр Саксонії, фото з відкритих джерел

Минулого тижня антивакцинатори обговорювали плани вбивства губернатора землі Саксонія Майкла Кречмера та інших членів уряду штату в месенджері Telegram. У Саксонії днями відбулися протести проти обмежень коронавірусу, в землі найнижчий рівень вакцинації в Німеччині.

Кречмер повідомив, що погрози на адресу чиновників, науковців і журналістів неприйнятні, тому тих, хто їх висловлює будуть притягати до відповідальності.

Наразі відомо, що 103 антивакцинатори висловлювалися проти вакцинації та політики щодо коронавірусу. У Telegram-каналі були розміщені аудіоповідомлення, в яких люди закликали виступати проти карантинних заходів й проти Кречмера та інших.

"Заяви деяких членів угруповання свідчать про те, що вони могли володіти справжньою зброєю та арбалетами", – йдеться у заяві поліції.

За словами Тома Бернхардта, речника управління кримінальної поліції землі Саксонія, наразі шість членів групи в Telegram перебувають під слідством.

Відомо, що уряд Німеччини посилив обмеження для невакцинованих громадян, їм заборонено вхід до більшості громадських місць, ресторанів і магазинів першої необхідності. Саме Кречмер одним із перших скасував проведення різдвяних ярмарок й ввів обмеження щодо доступу невакцинованих до деяких громадських місць.

За словами політика Соціал-демократичної партії (СДПН) Себастьяна Фідлера, експерта з питань безпеки, понад 15-20 тисяч антивакцинаторів можуть вчинити насильницькі дії через введені обмеження.

Канцлер Олаф Шольц наголосив, що такі наміри та заяви антивакцинаторів неприпустимі й Німеччина не буде терпіти "крихітну кількість нестримних екстремістів, які намагаються нав’язати свою волю всьому суспільству".

Як повідомляв портал "Коментарі", в Німеччині росіянина засудили до довічного за замовне вбивство грузина. В МЗС Росії вирок назвали політичним й таким, що негативно впливатиме на відносини між країнами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини