Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині делікатно прокоментували китайське вето заяви G20 щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині делікатно прокоментували китайське вето заяви G20 щодо війни в Україні

У Німеччині відреагували на китайське вето заяви G20

25 лютого 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

У країні заявили, що викликає жаль блокування Китаєм комюніке G20, яке засуджує війну Росії проти України. Про це повідомляють "Коментарі"  з посиланням на заяву міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера, пише The Guardian.

У Німеччині делікатно прокоментували китайське вето заяви G20 щодо війни в Україні

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер (фото з відкритих джерел)

"Для мене було важливіше, щоб всі інші дотримувалися чіткої позиції міжнародного права, багатосторонності та припинення війни", — сказав міністр.

Окрім цього, Лінднер додав, що викликає жаль той факт, що Китай заблокував комюніке G20, яке засуджує російську війну проти України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай заблокував комюніке саміту G20 із засудженням вторгнення Росії в Україну. Саміт міністрів фінансів і голів центральних банків "Великої двадцятки" (G20), організований Індією, очевидно, завершиться без спільного комюніке через розбіжності з приводу війни Росії проти України. США та їхні союзники з Великої сімки (G7) продовжують наполягати на своїй вимозі у комюніке прямо засудити Росію за вторгнення в Україну. Проти цього виступили російська та китайська делегації. 

Також своє слово сказала Індія, яка наполягає на тому, щоб не використовувалося слово "війна" у комюніке, повідомили агентству Reuters представники G20. Індія, яка цього року головує у G20, займає нейтральну позицію щодо тих подій, що відбуваються в Україні. Нью-Делі не тільки не вважає, що Росія напала на Україну, а й продовжує збільшувати торгівлю з Москвою, тим самим перераховуючи величезні суми й російський бюджет за купівлю нафти. Індія та Китай були серед країн, які 23 лютого, коли ООН переважною більшістю голосів проголосувала за те, щоб вимагати від Москви вивести свої війська з України та припинити бойові дії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини