Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині мають намір продовжити карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині мають намір продовжити карантин

Відомство федерального канцлера Німеччини і влади регіонів мають намір продовжити існуючі карантинні обмеження до 24 або 31 січня. Жорсткий карантин в Німеччині планують продовжити на два-три тижні

31 грудня 2020, 00:35
Поділіться публікацією:

У зв'язку з не спадає сплеском коронавірусної інфекції, уряд Німеччини вирішив продовжити карантинні обмеження до кінця січня. Це стосується не тільки центральних міст, а й регіонів.

У Німеччині мають намір продовжити карантин

Фото: bild.de

Як повідомляє Bild, чиновники бояться, що після новорічних і різдвяних свят, коли мешканці країни будуть їздити один до в одного в гості, збиратися вдома — буде новий сплеск інфекції.

У разі продовження обмежень будуть закриті всі торгові точки, крім продовольчих, господарських і деяких інших магазинів, що продають життєво необхідні товари.

Також для всіх бажаючих зробити зачіску — доведеться почекати: салони краси, косметичні та тату-салони також будуть під суворим обмеженням.

Один з гострих питань — чи будуть працювати школи, деякі представники федеральних земель вважають, що школярі повинні відвідувати навчальні заклади, а не вчиться онлайн.

Однак відомство канцлера наполягає на тому, щоб вони залишалися закритими. Крім того, особливу гостроту ведуться на тему надання допомоги постраждалим фірмам, перш за все готелям.

Нагадаємо, Європейське агентство з контролю за захворюваннями (ECDC), яке співпрацює з приблизно тридцятьма країнами, включаючи держави ЄС і Великобританії, що не виключило, що новий штам циркулює за межами Великобританії. Новий штам, що отримав назву "VUI 202012/01" (від "Variant Under Investigation"), включає кілька мутацій і, згідно з первинними оцінками, призведе до підвищеної заражуваність коронавірусів. За даними ВООЗ та ECDC, кілька випадків вже були зареєстровані за межами британської території: в Данії (9), а також випадок в Нідерландах та Австралії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини