Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині намагаються розхитати тему із вибухами "Північного потоку": хто просуває питання
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині намагаються розхитати тему із вибухами "Північного потоку": хто просуває питання

Ініціативу просуває голова ультралівої партії BSW Сара Вагенкнехт, яка відома низкою проросійських заяв

17 серпня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Керівник ультралівої партії BSW Сара Вагенкнехт, відома проросійською риторикою, вимагає роз'яснень щодо нападів на газопроводи "Північного потоку". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "ZDF".

У Німеччині намагаються розхитати тему із вибухами "Північного потоку": хто просуває питання

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Вагенкнехт закликає створити у Бундестазі слідчу комісію для з'ясування ролі федерального уряду у зв'язку з атаками на газопроводи "Північний потік".

Комісія, на її думку, має розслідувати, чи знали німецькі органи влади та представники уряду про плани атак.

"Якщо з'ясується, що німецька влада знала про план атаки заздалегідь, то ми отримаємо скандал століття в німецькій політиці", – завила Вагенкнехт.

Вибух газопроводу "Північний потік" був "терористичною атакою на наше енергопостачання", продовжила Вагенкнехт. Вона розкритикувала федеральний уряд через те, що він нічого не зробив для розслідування цієї справи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з подання видання The Wall Street Journal активно обговорюється тема про те, що українські чиновники нібито схвалили операцію з підриву російських "Північних потоків". Реагуючи на такі повідомлення, радник президента України Михайло Подоляк спростував інформацію про причетність України до вибухів газопроводом "Північний потік-2". За його словами, така диверсія була вигідна лише Росії. У Білому домі загалом заявили, що утримаються від коментування матеріалу видання The Wall Street Journal. Про що свідчить ця ситуація? Чи може це бути черговою спробою Москви під час операції у Курській області послабити підтримку України із боку Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – змова на найвищому рівні: експерт звинувачує Польщу та Україну в організації вибухів на Північному потоці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини