Головна Новини Світ Німеччина Змова на найвищому рівні: експерт звинувачує Польщу та Україну в організації вибухів на “Північному потоці”
commentss НОВИНИ Всі новини

Змова на найвищому рівні: експерт звинувачує Польщу та Україну в організації вибухів на “Північному потоці”

Колишній глава німецької розвідки впевнений, що для вибухів на газопроводах була потрібна підтримка на високому рівні

16 серпня 2024, 14:08
Поділіться публікацією:

Українець Володимир, звинувачений у підриві газопроводів “Північний потік” та “Північний потік — 2”, зміг піти від польської поліції та втекти до України. Видання BILD пише, що польська влада, схоже, припустилася серйозних помилок, дозволивши йому вільно виїхати.

Змова на найвищому рівні: експерт звинувачує Польщу та Україну в організації вибухів на “Північному потоці”

Експерт звинувачує: Польська та українська влада могла спланувати підрив "Північного потоку"

На думку Августа Ханнінга, колишнього голови німецької розвідки, для вибухів на цих газопроводах була потрібна підтримка на високому рівні. Він припускає, що в диверсії могли бути замішані польські та українські військові та політичні лідери обох країн.

"Північний потік" і "Північний потік — 2". Ці вибухи були б неможливими "без масштабної державної підтримки польських та українських військових", — заявив Ханнінг в інтерв'ю WELT.

Ситуація ускладнюється тим, що речник прокуратури у Варшаві, Петро Скіба, визнав, що поляки забули оголосити Володимира в розшук. Після втечі Володимира в Україну німецька прокуратура відмовилася давати коментарі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що радник президента України Михайло Подоляк заперечує інформацію про причетність України до вибухів на газопроводі "Північний потік-2". За його словами, така диверсія була вигідна лише Росії.

Як повідомляє портал "Коментарі", у Білому домі вирішили утриматися від коментування матеріалу видання The Wall Street Journal, яке написало про те, що українські чиновники схвалили операцію з підриву російських "Північних потоків".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Німецька Генпрокуратура оголосила у розшук українця, якого звинувачують у вибуху газопроводу "Північні потоки". За повідомленнями провідних німецьких ЗМІ, зокрема Süddeutsche Zeitung, Die Zeit та телеканалу ARD, чоловік на ім'я Володимир тимчасово проживав у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини