Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині планували переворот. Заарештовано 25 осіб, серед них є громадяни Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині планували переворот. Заарештовано 25 осіб, серед них є громадяни Росії

Під час проведення спецоперації, німецькі служби залучити понад 3 тис. осіб, щоб арештувати 25 осіб, які планували державний переворот в країні.

7 грудня 2022, 14:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група ультраправих колишніх військовослужбовців планувала штурмувати будівлю парламенту, Рейхстаг і захопити владу. Центральною фігурою плану мав стати принц Генріх XIII, якому 71 рік. Поліція провела обшуки в 130 місцях по всій території Німеччини. Затримано 25 осіб, серед яких є громадяни Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Die Welt.

У Німеччині планували переворот. Заарештовано 25 осіб, серед них є громадяни Росії

Принц Генріх XIII. Фото: з відкритих джерел

Операція проходила в 11 землях Німеччини, а одним із головних районів пошуку є Баден-Вюртемберг. Двох людей також затримали в Австрії та Італії.

Принц Генріх XIII, за даними федеральної прокуратури, після повалення нинішньої влади мав стати новим лідером Німеччини. Він походить зі старого дворянського роду, який правив землями Тюрінгії до 1918 року. Принц Генріх XIII є власником невеликого неоготичного мисливського будиночка. За висновками німецьких служб, там мали проходити зустрічі групи, яка планувала переворот.

У минулому Генріх XIII критично відгукувався про сучасну Німеччину. Він стверджував, що Німеччина не є незалежною країною і що за часів імперій люди жили краще, оскільки адміністративні структури були "легкими в управлінні та прозорими".

До змовників, які планували переворот також входять члени екстремістського руху Reichsbürger (Громадяни Рейху), який протягом тривалого часу є мішенню німецької поліції за насильницькі напади та расистські теорії змови. Reichsbürger відмовляється визнавати сучасну німецьку державу. Вони часто відмовляються платити податки і конфліктують з владою. У 2020 році діяльність руху заборонила Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

Німецька поліція стверджує, що серед затриманих також була колишня депутатка Бундестагу та громадянка Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина планує поставки важкого озброєння для України. 

Також "Коментарі" писали про гучну заяву Олафа Шольца стосовно війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини