Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині прогнозують понад 10 млн біженців з України: ЗМІ назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині прогнозують понад 10 млн біженців з України: ЗМІ назвали причину

У Берліні побоюються, що Україна може не встояти у війні проти РФ і тоді кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів

10 лютого 2024, 11:35
Поділіться публікацією:

В уряді Німеччини прогнозують, що у разі найгіршого розвитку подій в Україні та перемоги Росії кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, і Німеччина буде однією з країн їхнього призначення. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета "Welt am Sonntag", із посиланням на представників силових структур та парламентарів Німеччини, ознайомлених із прогнозом.

У Німеччині прогнозують понад 10 млн біженців з України: ЗМІ назвали причину

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що "у разі потенційного розпаду України німецький уряд припускає, що країну покинуть ще близько десяти мільйонів людей". У цьому сценарії "переважна більшість біженців вирушить до Західної Європи, а Німеччина буде однією з країн призначення".

У той же час, додає Welt am Sonntag, німецький уряд у своїх прогнозах виходить із того, що Україна має військові та фінансові можливості для підтримки своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року.

Але ситуацію ускладнює затримка допомоги з боку Сполучених Штатів: Конгрес з осені минулого року не може схвалити додаткове фінансування для підтримки України.

Експерт із питань зовнішньої політики опозиційного Християнсько-демократичного союзу ФРН Родеріх Кізеветтер у коментарі газеті закликав західні держави значно збільшити військову допомогу з огляду на коливання в США.

"Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки України, то найгірший сценарій масової втечі з України та поширення війни на країни НАТО стане набагато вірогіднішим. У такому разі десять мільйонів біженців – це досить низький показник", – заявив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тепер все стало ще очевидніше: Олаф Шольц розповів, що він зрозумів після інтерв'ю Путіна Карлсону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.welt.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 лютого 2024, 12:27

Зараз важливо рахувати скільки ще кривавих хлопчиків буде з'являтись Фюреру по ночах. Програш вже відбувся просто тягнуть час для підвищення ціни Путіну. Позбавлені тоталітарного тиску і вишиватно-бандерівського та православного мотлоху, українці зможуть стати гідними громадянами Європи.


Новини