Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині розкритикували Шольца: Україна не отримала всю допомогу, яку обіцяв Берлін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині розкритикували Шольца: Україна не отримала всю допомогу, яку обіцяв Берлін

Німецька опозиція заявила, що вказана цифра допомоги Україні від уряду оманлива та значно менша ніж ту, яку Київ отримав насправді.

9 квітня 2024, 08:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини повідомив, що Україні отримала близько 28 млрд євро військової допомоги. Однак виявилось, що частина цих грошей ще не потрапила Україні, тоді як інша піде на допомогу іншим державам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням  на німецьке видання Bild.

У Німеччині розкритикували Шольца: Україна не отримала всю допомогу, яку обіцяв Берлін

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Німецький депутат Інго Гедехенс, який займається питаннями оборонного бюджету заявив, що насправді Україна отримала лише 10,2 млрд євро з заявлених 28. 

Гедехенс пояснює, що 3,4 млрд євро з вказаних Шольцом коштів компенсує для Німеччини Європейський союз. Крім того, уряд Німеччини заявляючи про передану допомогу Україні на 28 млрд додав до цієї цифри і майбутні поставки, які розраховані до 2028 року, але, які Київ ще не отримав. 

Інші маніпуляції Шольца Гедехенс називає заокруглення озвучених сум. Наприклад канцлер говорить про 7 мільярдів, хоча Німеччина виділила 6,7 млрд. І останнім пунктом опозиційний депутат вказує те, що не всі кошти підуть Україні. За його словами частина виділених грошей піде на переозброєння Бундесверу та допомогу іншим країнам, що не мають жодного відношення до України.

Таким чином, за підрахунками Інго Гедехенса з 28 млрд заявлених Шольцом Україна отримала 10,2 млрд і ще може розраховувати на 7,6 млрд у програмах до 2028 року.

"Канцлер створює враження, що Німеччина вже надала Україні 28 мільярдів євро військової підтримки. Насправді ми ще не витратили навіть половини цього", — говорить Гедехенс та вважає, що Шольц більше дбає про свій авторитет і робить занадто мало для допомоги Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олаф Шольц зробив заяву про момент закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про Німеччину, де розповіли, що Шольц нібито зупинив ядерний удар по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини