Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині заявили, що Шольц зупинив ядерний удар по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заявили, що Шольц зупинив ядерний удар по Україні

Німецький депутат Рольф Мютценіх повідомив, що Олаф Шольц зумів зупинити Путіна від використання ядерної зброї. Однак аналітики вказують, що німецький канцлер був лише посередником.

25 березня 2024, 13:30 comments4211
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер провладної партії СДПН у Бундестазі Рольф Мютценіх заявив, що потрібно бути вдячним Олафу Шольцу. За його словами, німецький канцлер зумів запобігти можливому ядерному удару по Україні, який збиралась завдати Росія за наказом Володимира Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецькі ЗМІ.

У Німеччині заявили, що Шольц зупинив ядерний удар по Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Німецький депутат Рольф Мютценіх закликав "бути вдячними канцлеру" Олафу Шольцу, який "своїм візитом до Китаю допоміг запобігти можливому ядерному удару російської армії за наказом президента Путіна".

На ці слова відреагували німецькі ЗМІ, які звернулись за поясненнями щодо заяви Мютценіха. В офісі канцлера пояснили, що Олаф Шольц перебуваючи під час візиту до КНР 2022 року попросив Сі Цзіньпіна використати свій вплив на Росію, щоб запобігти ядерним ударам по Україні. Після цього Китай закликав Путіна не використовувати ядерну зброю.

Однак американські видання, які повідомляли про побоювання США щодо можливості ядерного удару по Україні восени 2022 року вказують, що роль канцлера Німеччини Олафа Шольца у цьому питанні була мінімальна. Лідер Німеччини лише передав повідомлення з Вашингтона до Пекіну.

"Олаф Шольц, безперечно, сприяв зміні позиції Китаю. Але в жодному разі Шольц не запобіг ядерній війні, оскільки не було жодних ознак того, що ядерний удар неминучий", — заявив Bild військовий експерт та професор Університету бундесверу Карло Масала.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц заявив про дуже чіткий сигнал для Путіна. Пояснив, де російський диктатор прорахувався.

Також "Коментарі" писали, що у США відреагували на ядерні погрози Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 березня 2024, 13:55

Німці з французами і у 2015 році мінськими угодами зупинили знищення корумпованої нацистської влади. Вже б тоді в світі лишалась тільки одна нацистська недокраїна-володар палестинського концтабору - Ізраїль.


Новини